Dag 1. Hemorten – Manchester
Vi flyger till London. På flygplatsen väntar vår buss som tar oss norrut mot Manchester. Vid lunchtid gör vi ett stopp i Birmingham, Storbritanniens andra största stad. Här finns möjlighet för lunch på egen hand och ett besök på någon av stadens julmarknader. Under eftermiddagen fortsätter vi till Manchester. Här checkar vi in för fyra nätter på centralt belägna Mercure Manchester Piccadilly Hotel med närhet till restauranger, shopping och stadens julmarknader. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. 

Dag 2. Manchester
Efter frukost är det dags att upptäcka Manchester, som var ledande inom den industriella revolutionen och blev en av Englands mest betydande textilindustristäder. Tillsammans med en lokalguide gör vi en rundtur i buss och till fots och får se Manchesters karakteristiska blandning av äldre och modern arkitektur. Här finns Storbritanniens högsta skyskrapa utanför London men också världens äldsta järnvägsstation för passagerartrafik, invigd 1830 och byggd i det för staden kännetecknande röda teglet. 
Under vår tur passerar vi såväl den mäktiga 1400-tals-katedralen och det vackra rådhuset i viktoriansk stil som den moderna glasbyggnaden Urbis med fotbollsmuseet och kulturcentret Lowry, en av de nya byggnaderna i det gamla hamnområdet Salford Quays. 

Efter turen har vi resten av dagen fri att njuta av stadens julstämning. Längs gator och torg i centrum breder de många julmarknaderna ut sig med över 300 små bodar där man kan finna allt från julpynt och klappar till hemgjord fudge och mulled wine – britternas version av glögg. På kvällen kan vi på egen hand botanisera bland stadens stora utbud av restauranger.

Dag 3. Utflykt Castleton
Efter frukost ger vi oss iväg på en utflykt till den idylliska lilla byn Castleton, som ligger i hjärtat av nationalparken Peak District. De många julgranarna med färgglad belysning som kantar byns gator bidrar till julstämningen. En julgransutställning finns också i kyrkan St. Edmund som ursprungligen byggdes på 1100-talet. I Castleton kan vi på egen hand strosa runt och inta lunch innan vi återvänder till Manchester. 
På eftermiddagen samlas vi åter för att göra ett gemensamt besök på ett av Manchesters många ölbryggerier. Här får vi en rundvisning som avslutas med en provsmakning av bryggeriets eget öl. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 4. Manchester
Frukost. Idag har vi hela dagen till eget förfogande i denna dynamiska stad, som tack vare sina goda shoppingmöjligheter lockar besökare från när och fjärran. Här finns ett brett kulturutbud och den konstintresserade har flera museer att välja bland, inte minst Manchester Art Gallery med en fin samling verk av prerafaeliterna. Staden är känd för sina två fotbollslag, Manchester United och Manchester City, och här finns världens största fotbollsmuseum med över 2 500 utställda föremål – ett måste för fotbollsfans! Manchesters industriella historia illustreras på det populära Science and Industry Museum, beläget i den numera mycket trendiga stadsdelen Castlefield där det också är trevligt att strosa längs de mysiga kanalerna. Kvällen tillbringas på egen hand.

Dag 5. Manchester – Hemorten
Frukost och fri tid innan vi samlas för avfärd mot Londons flygplats.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · stadsrundtur
Tillägg: Enkelrum från 2 875:-
Resevaluta: Brittiska pund

Andra liknande resor:

England runt

Vandring Nordengland

Engelska höjdpunkter

Bath & Winchester

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se