Dag 1. Hemorten – Buenos Aires
Flyget tar oss till Argentinas huvudstad Buenos Aires. Väl framme visar vår reseledare oss till bussen som tar oss vidare till vårt hotell för natten, Cyan Hotel de Las Americas.

Dag 2. Avfärd från Buenos Aires
Argentinas huvudstad är en smältdegel av olika kulturer och fullkomligt sjuder av kreativitet. Ta dig tid att besöka något av stadens 160 museer innan vi kastar loss, till exempel Nationella konstmuseet, eller operahuset Teatro Colón som raknas som ett av världens främsta. Shoppingen i Galerías Pacífico eller det lyxiga kvarteret Recoleta är mycket bra. Här kan du spana efter allt från kläder, smycken och konst till läder, antikviteter och hantverk.

När du blir hungrig föreslår vi att du njuter av en härlig stek tillsammans med ett glas Malbecvin nere i hamnen eller provar det lokala teet maté och kolakakorna alfajores på något pittoreskt kafé. Vi lämnar hamnen klockan 17 lokal tid.

Dag 3-5. Till havs
Vi njuter av några fantastiska dagar ombord Celebrity Eclipse medan vi kryssar ned längs kusten. Slappna av i solstolarna på däck eller ta del av skeppets alla inomhusaktiviteter. Det finns ett underbart spa där semesterkänslan infinner sig direkt och givetvis gymfaciliteter. Skeppet är som en flytande nöjesstad, fullt av butiker och andra nöjen. Gå på show, lyssna på musik, spela blackjack, var med på någon rolig workshop eller läs in dig på Antarktis i skeppsbiblioteket.

Dag 6. Ushuaia, Argentina
Välkommen till världens sydligaste stad! Här skiner solen från morgonen till sent in på natten och du har hela 12 timmar på dig att upptäcka allt från shopping, restauranger och casinon till lokala sevärdheter. Staden ramas in av hav och skogar såväl som imponerande berg och glaciärer. Ta en promenad genom nationalparken Tierra del Fuego eller följ med på en dagstur med någon av de mindre båtarna i hamnen.

Ushuaia har varit både missionärsutpost, straffkoloni och militärbas och har en spännande historia bakom sig. Missa inte The End of the World-museet där du får lära dig mer om de händelser som format staden, de första expeditionerna och de första människorna som levde här. Prova gärna specialiteterna fisk och skaldjur eller lammstek med lokalt vin.

Dag 7. Kap Horn, Chile
Kap Horn utgör den sydligaste delen av Tierra del Fuego, Eldslandet, och är den mest isolerade platsen i Amerika. De kala, skrovliga klipporna och vindsvepta kusterna ger området en dramatisk framtoning som är perfekt för det skådespel som är striden mellan Atlanten och Stilla havet.

Beroende på årstid kan du få vara med om antingen ”håll i hatten”-vågor eller bara lätta krusningar när du seglar vid Kap Horn. Dess enorma nationalpark står med på Unescos världsarvslista och är definitivt värd ett besök.

Dag 8. Schollart Channel – Paradise Bay – Gerlache Strait, Antarktis
Vi seglar in i den antarktiska skärgården mellan Anvers Island och Brabant Island. Gå ut på däck och bara njut av den rena, kalla luften och den magiska utsikten. Låt dig förtrollas av det stilla vattnet och de enorma isblocken liksom av alla sälar, valar och pingviner som bor i detta landskap.

Rojas Peak och Bryde Peak liksom glaciären Petzval speglar sig det klara vattnet i Paradise Bay. I detta undersköna havslandskap kan vi lyckas få syn på både antarktiska vikvalar som letar föda och åsnepingviner som nyfiket betraktar oss från de steniga stränderna.

Tack vara några udda geografiska omständigheter är vattnet i Gerlache Strait det planktonrikaste i världen. Här kommer vi förmodligen att få se hela skockar med valar söka föda i det rika ekosystemet.

Dag 9. Elephant Island, Antarktis
Denna lilla ö är en av de mest historiska platserna i Antarktis. Det var här som de modiga besättningsmedlemmarna på det legendariska fartyget Endurance, ledda av utforskaren sir Ernest Shackleton, tog skydd 1914 i väntan på räddningen. Trots att de fick vänta hela vintern omkom inte en enda person.

Elefantön ligger i Södra oceanen i närheten av Sydshetlandsöarna och här finns bland annat två forskningsstationer som bemannas under somrarna. Öns namn grundar sig i den enorma mängd elefantsälar som vistas här. Vid Cape Lookout finns det även många olika sorters pingviner och andra fåglar som slidnäbb, brokpetrell och stormsvala. Här hittar du också en av världens äldsta och djupaste mosskolonier, bara ett stenkast från platsen där Shackletons besättning övervintrade.

Dag 10. Till havs
Vi lämnar Antarktis bakom oss och styr ut mot vida havet igen.

Dag 11. Port Stanley, Falklandsöarna

Här går vi i land och hälsar på de modiga själar som kallar denna avlägsna del av världen sitt hem. Vi stannar mellan 8 och 17 så du har gott om tid på dig att promenera runt i staden eller på stranden och studera såväl magellanpingviner som klipphopparpingviner.

Dag 12. Till havs
Nu färdas vi vidare norrut och tillbaka mot Argentina.

Dag 13. Puerto Madryn, Argentina

Vi angör hamnen kl 7 på morgonen och kastar inte loss igen förrän 16.30, så du hinner upptäcka denna populära turistort i södra Patagonien i lugn och ro innan vi far vidare. Staden har bland annat fina marinmuseer och stränder, men det som gör den mest populär är pingvinerna och elefantsälarna på den närbelägna Valdéshalvön, dit man kan ta sig med en mindre båt från hamnen.

Dag 14. Till havs
Njut ordentligt av allt skeppet har att erbjuda denna sista heldag till havs.

Dag 15. Montevideo, Uruguay

Istället för att gå in direkt mot Buenos Aires gör vi en liten omväg och stannar till i Uruguays huvudstad Montevideo. Mellan 9 och 17 har du fri tid till att promenera runt i denna framväxande metropol där kolonialarkitektur möter moderna höghus i en härlig blandning av gammalt och nytt. Missa inte den vackra domkyrkan och den trevliga strandpromenaden!

Dag 16. Buenos Aires, Argentina
På eftermiddagen seglar vi in i Buenos Aires hamn igen och vårt havsäventyr är slut för den här gången. Vi checkar in på Cyan Hotel de Las Americas och har en sista kväll i Buenos Aires.

Dag 17. Buenos Aires – Hemresa
Efter en sista frukost har vi ett par timmar kvar tills bussen tar oss till flygplatsen för vår flygresa hemåt. Vi flyger över natten och är tillbaka i Sverige sen eftermiddag den kommande dagen.

Hyttkategorier
2-bädds insides (ingår) - däck 7
2-bädds utsides (ej balkong) - däck 7 & 8
2 bädds balkonghytt kat 2b - däck 6 & 7
2-bädds balkonghytt kat 2c - däck 6

Ingår: Flyg t/r · reseledare · 2 övernattningar på Cyan Hotel de Las Americas i Buenos Aires inkl. frukost · kryssning 14 nätter i 2-bädds insideshytt · helpension, hamnavgifter, skatter och dricks på kryssningen
Tillägg: 2-bäddshytt utsides 20 975:- · 2-bädds balkonghytt (kat 2c) 24 975:- · 2-bädds balkonghytt (kat 2b) 25 975:- · enkel insideshytt 17 975:- · enkel balkonghytt (kat 2c) 40 975:- · enkel balkonghytt (kat 2b) 41 975:-
Resevaluta: Argentinska Pesos
Speciellt: Klädkod kvällstid är antingen Evening Chic eller Smart Casual · Evening Chic damer: cocktailklänning alternativt kjol, byxor och en elegant överdel; herrar: byxor och skjorta eller tröja, kavaj om man önskar · Smart Casual damer: kjol, byxor eller jeans och överdel; herrar: byxor eller jeans och kortärmad överdel · klädsel på land under kryssningens merpart: bekväma skor, varma kläder, vatten- och vindavvisande. · betalning ombord: all betalning ombord sker i USD och är kontantfri.

Andra liknande resor:

Argentina Brasilien

Argentina & Chile

Stora Sydamerika

Peru

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se