Dag 1. Hemorten – Belgrad
Vi flyger till Belgrad och tar oss tillsammans med vår reseledare vidare till centrum med transferbuss.

Den serbiska huvudstaden ligger vid floderna Donaus och Savas sammanflöde och grundades redan på 300-talet f.Kr. Staden har haft en brokig historia, och stadsbilden präglas av en blandning av gammalt och nytt. Innan vi stiger ombord på kryssningsfartyget har vi lite tid för egna upptäcktsfärder. Man kan till exempel göra en tur till parken Kalemegdan med den berömda fästningen eller ta en promenad i det bohemiska kvarteret Skadarlija, även känt som Belgrads Montmartre.

Under sen eftermiddag kliver vi ombord på vår kryssningsbåt M/S Prinzessin Sisi, som ska ta oss hela vägen till Wien. Klockan 18.00 kastar vi loss.

Dag 2. Belgrad – Mohács – Kalocsa
Under morgontimmarna lägger vi till vid den lilla hamnstaden Mohács i Ungern. Efter en tidig lunch ombord blir vi hämtade av en buss som tar oss till pustan, den ungerska slätten. Vi stannar vid en ranch, där vi får vi se en imponerande hästshow och har chansen att ta en lugn färd med häst och vagn för att besöka en hantverksmarknad. Därefter fortsätter vi till paprikans huvudstad Kalocsa och besöker ett museum tillägnat paprikan. Kryssningen fortsätter från Kalocsa vidare mot Ungerns huvudstad Budapest.

Dag 3. Budapest
Efter frukost ombord gör vi en stadsrundtur som ger oss en överblick över stadens två delar. Väster om Donau i kuperade Buda finns Budaslottet, Matthiaskyrkan och Fiskarbastionen. Öster om floden ligger det platta Pest med det ungerska parlamentet, Hjältarnas torg och Sankt Stefansbasilikan.
Direkt efter turen tar bussen oss vidare genom det vackra landskapet via Donaukröken till Esztergom, där vi besöker den imponerande basilikan som byggdes på 1800-talet. Vi färdas sedan bekvämt med järnvägståg tillbaka till båten, som under vår utflykt har kryssat mot Esztergom och nu sätter kurs mot vår sista destination, Wien.

Dag 4. Wien – Hemresa
På morgonen lämnar vi båten och kliver på en buss som tar oss vidare till Wiens flygplats för hemresa.

M/S Prinzessin Sisi

M/S Prinzessin Sisis är en flodkryssningsbåt av premium kategori. Alla hytter ligger utsides med fönster. Ombord finns bland annat ett soldäck, wifi och bibliotek. Vi blir serverade frukostbuffé, lunchbuffé och fyrarätters middag varje dag ombord. En av kvällarna bjuds vi på en femrätters galamiddag. Det ingår eftermiddagskaffe eller te och snacks vid midnatt dagligen.

Hyttinformation
Standard huvuddäck  (ingår) fönster (ej öppningsbart), dusch/wc, tv, luftkonditionering

Mellandäck från 1 195:- fönster (ej öppningsbart), dusch/wc, tv, luftkonditionering

Bakre mellandäck deluxe från 2 295:- fransk balkong,  dusch/wc, tv, luftkonditionering

Mellandäck deluxe från 3 295:- fransk balkong,  dusch/wc, tv, luftkonditionering

Bakre övredäck deluxe från 4 395:- fransk balkong,  dusch/wc, tv, luftkonditionering

Övredäck deluxe från 5 495:- fransk balkong,  dusch/wc, tv, luftkonditionering

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar ombord · 3 frukostar · 2 luncher · 3 middagar · eftermiddagskaffe eller te dagligen · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelhytt på övredäck från 4 395:- · dricks till lokala guider och personal ombord på båten, räkna med cirka 7 euro per resenär och dag
Resevaluta: Serbisk Dinar, ungersk Forint och Euro

Andra liknande resor:

Moldau & Elbe

Cykel Mallorca

Kryssning Italien

Island och Grönland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se