Dag 1. Hemorten – Strasbourg
Vi flyger till Frankfurt och åker vidare till Strasbourg. Under eftermiddagen gör vi en stadsrundtur till fots i Strasbourg. Staden är belägen vid Rhen och dess biflod Ill och har länge utgjort en viktig knutpunkt för fransk och tysk kultur. Efter turen checkar vi in på centralt belägna hotell Le Grand

Dag 2. Strasbourg och ombordstigning på M/S Boheme
Förmiddagen fri för egna aktiviteter. Under sen eftermiddag åker vi till M/S Boheme. Vi inkvarterar oss i våra bekväma hytter och samlas sedan för en välkomstdrink där kaptenen och hans personal introducerar sig själva och båten. Middag ombord. Under våra dagar ombord ingår helpension inklusive drycker. På eftermiddagarna ingår eftermiddagskaffe eller te med fika ombord på båten. Vid måltiderna ingår husets vin, öl, mineralvatten, juice, kaffe och te.

Dag 3. Rüdesheim
Morgonen spenderas på båten som ankommer till Rudesheim under förmiddagen. Vi tar ett minitåg genom Rüdesheims vinområde och får provsmaka vin i en vinkällare innan vi besöker museet ”Siegfrieds mekaniska musikkabinett”. Efter middag finns det möjlighet att besöka gamla staden och strosa runt på Drosselgasse.

Dag 4. Rüdesheim – Koblenz
Frukost på morgonen medan vi fortsätter vår kryssning mot Koblenz, med det ”tyska hörnet”, där floden Mosel rinner ut i floden Rhen. Här finns det möjlighet att gå en guidad tur genom det gamla Kovblenz med en utav båtens värdar.

Dag 5. Koblenz – Mainz
Efter frukost fortsätter vi vår kryssning mot industristaden Mainz, där Rhen och Main flyter ihop, som vi ankommer till under tidig eftermiddag. Vi gör en guidad rundtur av Mainz och besöker Gutenbergmuséet.

Dag 6. Mainz – Mannheim – Strasbourg
Efter frukost fortsätter vi vår kryssning, denna dag mot staden Mannheim i den tyska delstaten Baden-Württemberg. Under eftermiddagen åker vi strax österut till staden Heidelberg där vi gör en guidad rundtur. Under vår sista kväll på båten avnjuter vi en galamiddag. Vårt fartyg färdas genom natten för att på morgonen anlända åter i Strasbourg.

Dag 7. Strasbourg
Frukost på båten innan det är dags att stiga iland. Vi åker med buss till Frankfurts flygplats och flyger hemåt.

Hyttinformation
Alla hytter är lika stora och har likvärdig standard med AC, toalett/dusch, sängar på golven, fåtöljer och stora fönster. Det som skiljer hytterna åt är de olika våningsplanen. I resans pris ingår hytt på huvuddäck. Tillägg per hytt för boende på övre däck 1 995:-.

M/S Boheme
Rederiet Croises kryssningsbåt seglar under fransk flagg. Alla hytter är rymliga och ligger utsides med fönster. Ombord finns bekvämligheter som restaurang, loungebar med dansgolv, soldäck med solstolar, bibliotek och servicebutik. Varje dag blir vi serverade frukost, lunch och middag ombord.

Ingår: Flyg t/r · en övernattning i Strasbourg med frukost · 5 övernattningar ombord på flodkryssaren M/S Boheme inklusive helpension och dryck · välkomstdrink · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum och enkelhytt från 3 875:- · hytt övre däck från 2 475:- · Dricks cirka 3 euro per person per dag och betalas kontant på plats efter kryssningens slut. · Passet måste vara giltigt i 6 månader efter hemkomst.
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Cykel Moseldalen

Rhendalen

Rüdesheim vinresa

Moseldalen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se