Dag 1. Hemorten – Amsterdam
Vi flyger till Amsterdam på morgonen och åker transferbuss till centrala Amsterdam. Klockan 15 stiger vi ombord vårt kryssningsfartyg M/S Amadeus Classic. Före middagen hälsas vi välkomna av kryssningsvärden som berättar mer om vår stundande resa.

Dag 2. Amsterdam – Hoorn
Efter frukost är det dags att lära känna den nederländska huvudstaden närmre. Vi inleder med en stadsguidning som tar oss till bland annat kungliga slottet. Därefter åker vi på en kanaltur genom Amsterdam och får se staden ur ett nytt perspektiv. Med buss reser vi vidare till fiskebyn Hoorn i norr, där vi kliver ombord på fartyget igen för att få inleda vår kryssning längs med Rhenfloden.

Dag 3. Köln
Efter lunch når vi kulturstaden Köln som vi lär känna genom en rundtur till fots. I denna mer än 2000-åriga stad, grundad av romarna, finns sevärdheter från många olika epoker. Stadens landmärke är den imponerande Kölnerdomen i gotisk stil som finns med på Unescos världsarvslista. Den påbörjades på 1200-talet med stod inte färdig förrän 1880. I den historiska stadskärnan finns såväl pittoreska kullerstensgränder kantade av färgglada hus som breda avenyer och stora torg. Passa på att prova det ljusa ölet Kölsch, som är en av stadens specialiteter, innan det är dags att återvända till kryssningsbåten.

Dag 4. Koblenz, tillsvalsutflykt Cochem
På morgonen anländer vi till staden Koblenz som ligger vid det så kallade Deutsches Eck (tyska hörnet), där floden Mosel har sitt upplopp i Rhen. På udden Deutches Eck finns minnesmonument över kejsar Vilhelm I. Därifrån har man en fin vy över fästningen Ehrenbreitstein som ligger mittemot, på andra sidan Rhen. År 2010 invigdes en kabinbana som går över floden och förbinder Rhens strand med fästningen.  

Efter frukost erbjuds guidad tur genom gamla stan som tillvalsutflykt och efter lunch erbjuds ännu en tillvalsutflykt till den pittoreska staden Cochem, belägen i Moseldalen. Turen inkluderar stadspromenad och vinprovning av Moselviner.

Dag 5. Slottslandskap längs Rhen och tur i Rüdesheim
Under morgontimmarna lämnar fartyget Koblenz. Vi passerar historiska slott och den legendariska klippan Lorelei innan vi angör Rüdesheim under tidig eftermiddag. Idag erbjuds en tillvalsutflykt där man besöker de främsta sevärdheterna och avslutar med ett besök på museet ”Siegfrieds mekaniska musikkabinett”.

Dag 6. Mannheim – Heidelberg – Speyer
På morgonen angör vi Mannheim. Efter frukost åker vi på en guidad busstur till den pittoreska staden Heidelberg där vi börjar med ett besök vid den vackra och romantiska slottsruinen Schloss Heidelberg. Slottet har vakat över gamla stan sedan 1200-talet och fasaden är utsmyckad med skulpturer av tyska kungar och tysk-romerska kejsare.

Njut av den vackra slottsträdgården och utsikten över Neckardalen innan vi stiger på bussen igen för att åka ner till gamla stan. Här gör vi en historisk vandring, där vi bland annat passerar Heidelbergs äldsta bro Alte Brücke, stadshuset samt den imponerande Heiliggeistkirche.

Lunchen avnjuts ombord på vårt fartyg medan vi färdas vidare till barockstaden Speyer. Här rekommenderas ett besök i den enorma domkyrkan från 1000-talet. Kejsardomen byggdes av kejsare för kejsare och står med på Unescos världsarvslista som den största och mest betydelsefulla romanska byggnaden i Tyskland.

I Speyer följer vi med på en guidad stadsrundtur och får ta del av denna stad som en gång i tiden var centrum för det tysk-romerska riket.

Dag 7. Strasbourg
Vi når Strasbourg på morgonen. Staden hyser Europarådet och Europaparlamentet och är ett av Europas kulturella huvudsäten. Strasbourgs historiska stadskärna på ön Grande-Île är upptagen på Unescos världsarvslista och är fantastiskt vacker med sina korsvirkeshus och andra medeltida byggnadsverk. Här ligger bland annat katedralen Notre-Dame, en av Europas mest berömda gotiska katedraler.

Efter frukost erbjuder rederiet en tillvalsutflykt i form av en stadsrundtur och efter lunch finns det möjlighet att följa med på ännu en tillvalsutflykt med besök hos en alsassisk vinodlare inklusive vinprovning.

På kvällen vankas galamiddag ombord.

Dag 8. Strasbourg – Hemorten
Efter frukost stiger vi av kryssningsfartyget och har fri tid tills bussen kör oss till Stuttgarts flygplats på kvällen för hemfärd.

M/S Amadeus Classic
M/S Amadeus Classic  Rhapsody som seglar under tysk flagg är en flodkryssningsbåt av högsta klass. Alla hytter ligger utsides med fönster. Ombord finns bekvämligheter som en elegant restaurang, panoramabar, soldäck med solstolar och pool. Vi blir serverade frukost, lunch och middag varje dag ombord.

Hyttinformation
Haydndäck (ingår), fönster (ej öppningsbart), dusch/wc, tv, skrivbord, luftkonditionering

Strauss fördäck (mellandäck), tillägg från 2 495:-/hytt

Strassdäck (mellandäck), tillägg från 3 495:-/hytt, öppningsbart fönster med fransk balkong

Mozartdäck (övre däck), tillägg från 7 095:- /hytt, öppningsbart fönster med fransk balkong

Extra utflykter
Rederiet erbjuder de extrautflykter som anmäls och betalas kontant ombord. För att en utflykt ska genomföras behöver 20 personer ha anmält sig. För att säkerhetsställa engelsktalande guidning behöver anmälan till utflykter av intresse ske omgående.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar ombord · 7 frukostar · 6 luncher · 7 middagar · välkomstdrink . eftermiddagskaffe eller te med fika dagligen · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Tillvalsutflykter · enkelhytt från 9 895:- · dricks cirka 5 euro per resenär och dagen till lokala guider och personal
Resevaluta: Euro
Speciellt: Avresan 20/9 går i omvänd ordning och vi flyger till Frankfurts flygplats · Passet måste vara giltigt i 6 månader efter hemkomst

Andra liknande resor:

Amsterdam

Holland

Höjdpunkter Holland

Holland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se