Dag 1. Hemorten – Köln
Vi flyger till Frankfurt och stiger på vår buss som tar oss vidare till Köln. Här finns det möjlighet att upptäcka någon av de mysiga julmarknaderna innan vi går ombord på båten M/S Amadeus Silver II. Vår kryssning avgår klockan 17. Njut av en drink och en härlig middag på kvällen medan vi påbörjar vår färd längs den glittrande floden Rhen.

Dag 2. Bonn
På morgonen anländer vi till Västtysklands forna huvudstad Bonn som än idag är en spännande och internationell metropol. Beethovens födelsestad bjuder på både kulturella och historiska upplevelser. Upptäck operan, det gamla rådhuset, de vackra palatsen och så klart den fantastiska julmarknaden mitt i centrum.

Den historiskt intresserade rekommenderas att besöka det nutidshistoriska museet Haus der Geschichte eller Landesmuseum, där bland annat fynd från romartiden finns bevarade. På kvällen serveras galamiddag ombord medan vi kryssar vidare mot Moseldalen och Koblenz.

Dag 3. Koblenz
Välkommen till en av Tysklands äldsta och vackraste städer. Beskåda bland annat Liebfrauenkirche, en kyrka som byggdes på 1200-talet ovanpå en ännu äldre romersk kyrka och stoltserar bland annat med individuella porträttmålningar av de 12 apostlarna. Strosa runt på den härliga julmarknaden i gamla stan och inhandla charmiga och personliga julklappar, vandra vidare till de stora shoppinggatorna och missa absolut inte adventskalendern på stadshustaket. Insup doften av glögg och brända mandlar och känn julstämningen infinna sig på riktigt. Vi avslutar dagen med en härlig middag ombord på fartyget.

Dag 4. Rhendalen / Rüdesheim
Den morgontidiga avnjuter frukost medan vi lägger ut från Koblenz klockan 07 och beger oss vidare mot den fantastiska Rhendalen och Rüdesheim. Övre delen av mellersta Rhendalen, med sitt vackra och historiska landskap, anses vara så pass värdefull och unik att den finns med på Unescos världsarvslista. I dalen finns en mängd vackra sagoslott, och vi passerar även den mytomspunna Loreleiklippan innan vi lägger till i Rüdesheim.

Rüdesheim är en av regionens vinhuvudstäder. Här erbjuds viner från hela Rhendalen och utanför ringmuren inhyser den gamla borgen Brömserburg ett imponerande vinmuseum. En av stadens mest populära gator är Drosselgasse i den historiska stadskärnan som kantas av restauranger, kaféer och vinlokaler. Det är också här som stadens traditionella julmarknad huserar, och kanderade äpplen är ett definitivt måste.

Innan solen går ner rekommenderar vi en tur med linbanan från huvudgatan upp till Niederwald-monumentet för en spektakulär utsikt över staden och Rhendalens magiska landskap. Middagen intas ombord på vårt fartyg medan vi kryssar vidare till Mainz.

Dag 5. Mainz – Hemresa
Vår kryssning avslutas i Mainz, den moderna boktryckarkonstens huvudstad. Hela Mainz andas historia med sina många vackra byggnader och romantiska små torg. Här finns rester av en romersk teater och under den moderna shoppinggallerian Römerpassage till och med resterna av ett Isis-tempel från romartiden.

I Mainz har vi ett par timmar på egen hand med möjlighet att besöka exempelvis Gutenbergmuseet eller någon av stadens vackra kyrkor. S:t Stephanskyrkan med sina blå fönster målade av Marc Chagall är en fantastisk upplevelse, likaså den mäktiga domkyrkan S:t Martins. Utanför denna tusenåriga katedral ligger stadens traditionella julmarknad med den för tyska julmarknader så typiska julpyramiden i trä. Korsvirkeshusen runtomkring ger hela området en romantisk vykortskänsla.

Under eftermiddagen tar bussen oss vidare till Frankfurts flygplats för hemresa.

Extra utflykter
Rederiet erbjuder en rad extrautflykter som anmäls och betalas kontant ombord. Välj bland annat mellan en stadstur i Koblenz eller vinprovning på Eberhach klostret. För att en utflykt ska genomföras behöver 20 personer ha anmält sig.

Hyttinformation
Haydndäck (ingår), fönster (ej öppningsbart), dusch/wc, tv, skrivbord, luftkonditionering

Straussdäck, tillägg från 1 550:-/hytt, öppningsbart panoramafönster med fransk balkong

Mozartdäck (övre däck), tillägg från 3 150:-/hytt, öppningsbart panoramafönster med fransk balkong

Mozartdäck svit (övre däck), tillägg från 7 650:-/hytt. Ökad komfort med mer yta, ca 9m² större än den ordinarie hytten.

M/S Amadeus Silver II
M/S Amadeus Silver II seglar under tysk flagg är en flodkryssningsbåt av högsta klass. Alla hytter ligger utsides med fönster. Ombord finns bekvämligheter som en elegant restaurang, panoramalounge, soldäck med solstolar och frisör. Vi blir serverade frukost, lunch och middag varje dag ombord.

Ingår: Flyg t/r · reseledare · 4 övernattningar ombord på MS Amadeus Silver II · 4 frukostar · 4 luncher · 4 middagar varav en galamiddag på julafton · välkomstdrink · eftermiddagskaffe/te med fika dagligen
Tillägg: Tillvalsutflykter · enkelhytt på Haydndäck från 2 950:- · Dricks till lokala guider och personal ombord på båten tillkommer.
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Sydafrika Lodge

Cykel Mallorca

Teneriffa vandring

Main möter Rhen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se