Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.00 Alingsås, 09.15 Lidköping och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Mora
Vi reser norrut via Alingsås till Götene där vi gör ett stopp för fika. Under förmiddagen passerar vi Kristinehamn. På eftermiddagen checkar vi in på hotell Mora Parken. Senare på kvällen samlas vi för en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Mora
Efter frukost besöker vi Vasaloppsmuseet som ligger centralt vid den berömda Vasaloppsmålporten. På museet har Nils Emanuel Karlsson, även känd som Mora-Nisse, fått en egen avdelning. Under förmiddagen fortsätter vi till Zorngården. Vi gör ett besök i konstnären Anders Zorns unika hem. Här levde han med sin fru Emma och efter hennes död 1942 donerades gården till staten. Under dagen ingår det lunch. På eftermiddagen besöker vi Zorns gammelgård vid Siljans strand och får även se textilkammaren. Sedan åker vi vidare till Nusnäs för att se hur man tillverkar dalahästar. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Utflykt Falun
Efter frukost åker vi till Carl Larssongården som ligger i Sundborn nordost om Falun. Här möts vi av en lokalguide som visar oss runt i huset där den folkkäre konstnären Carl Larsson och hans hustru Karin bodde. Efter en lunchpaus beger vi oss till Falu koppargruva som en gång i tiden var Sveriges största koppargruva och numera finns med på Unescos världsarvslista. I koppargruvan är det ungefär fem grader varmt året om. Här gör vi en promenad på cirka 700 meter, varav 150 meter är trappor. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Mora – Hemorten
Frukost och hemresa. Vi beräknar vara hemma i Göteborg cirka 18.00.

Ingår: 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · en lunch · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 895:-

16 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.9 av 5

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Julfirande i Mora

Ingmarsspelen Nås

Stora Sverigeresan

Midsommar i Dalarna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se