tid

06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.45 Lerum, 08.10 Alingsås och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Mora
Resan startar i Göteborg 07.30. Vi reser norrut via Alingsås till Götene där vi stannar och fikar. Vi gör också ett uppehåll för lunch utmed vägen. Väl framme i Mora checkar vi in på Best Western Mora Hotell & Spa, som ligger 50 m från Siljans strand och den charmiga gågatan i centrala Mora. Kvällen börjar vi med glögg och pepparkakor och sedan äter vi tvårätters middag på restaurang.

Dag 2. Julafton
Julafton inleds med stor frukostbuffé. Sedan väntar en guidad utflykt till Dalahäst butiken i Nunäs samt ett stopp på Gesunda berget för en prisbelönt utsikt över Mora. På eftermiddagen inbjuds vi till julfika. Den stora juldoftande kaffe- & kakbuffén med mycket mer än sju sorters hembakta kakor står uppdukad under eftermiddagen medan Kalle Anka visas på TV i Siljan Salen. Glögg och pepparkakor serveras i entrélobbyn framåt sen eftermiddag. Därefter avnjuts ett traditionsrikt julbord med alla delikatsesser följt av ett besök från Tomten från Tomteland (han delar gärna ut medhavda julklappar till barn och alla barn får en liten julklapp från hotellet) och sedan blir det musik.

Dag 3. Juldagen
Julottekaffe serveras i entrélobbyn tidig morgon för de riktigt morgonpigga. Därefter samlas vi utanför entrén för gemensamt fackeltåg till Julottan i Mora Kyrka. En kort promenad över gatan från hotellet! Väl tillbaka på hotellet står vår härliga frukostbuffé uppdukad.Efter frukosten tar vi bussen till natursköna Orsasjön där en guidad rundtur. Denna rundtur avslutas med ett besök på Orsa hembygdsgård innan vi beger oss tillbaka mot Mora och anländer till vårt hotell lagom till julfikan. På kvällen äter vi tvårättersmiddag.

Den stora juldoftande kaffe- & kakbuffén med mycket mer än sju sorters hembakta kakor står uppdukad under eftermiddagen medans vi lyssnar till en stunds högläsning, som i gamla dar, i Siljans Salen. Glögg och pepparkakor serveras vid brasan i puben framåt sen eftermiddag därefter serveras en läcker tvårätters middag under kvällen, då blir det musik och underhållning.

Dag 4. Mora – Hemorten
Ta god tid på er och njut av vår härliga stora frukostbuffé som man står sig länge på. Efter frukost tar vi farväl av Mora för denna gång. Vi kommer att stanna med möjlighet till fika och lunch på hemvägen och anländer till Göteborg ca 18.00.

Ingår: 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 2 middagar · ett julbord · 2 julfika på hotellet · utflykter · reseledare.
Tillägg: Enkelrum 525:-
Speciellt: Alla gäster har fri tillgång till relaxavdelning med pool, ång- och torrbastu alla fyra dagarna.

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se