Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.45 Lerum, 08.10 Alingsås och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Mora
Resan startar i Göteborg 07.30. Vi reser norrut via Alingsås till Götene där vi stannar och fikar. Vi gör också ett uppehåll för lunch utmed vägen. Väl framme i Mora checkar vi in på Best Western Mora Hotell & Spa, som ligger 50 meter från Siljans strand och den charmiga gågatan i centrala Mora. Kvällen börjar vi med glögg och pepparkakor och sedan äter vi tvårätters middag på restaurang.

Dag 2. Julafton
Julafton inleds med stor frukostbuffé. Sedan väntar en guidad utflykt till dalahästbutiken i Nusnäs samt ett stopp på Gesundaberget för en prisbelönt utsikt över Mora. På eftermiddagen inbjuds vi till julfika på hotellet. Den stora juldoftande kaffe- och kakbuffén med mycket mer än sju sorters hembakta kakor står uppdukad medan Kalle Anka visas på tv i Siljansalen. Glögg och pepparkakor serveras i entrélobbyn framåt sen eftermiddag. Därefter avnjuter vis ett traditionsrikt julbord med alla möjliga delikatesser följt av ett besök av tomten från Tomteland (han delar gärna ut medhavda julklappar till barn och alla barn får en liten julklapp från hotellet).

Dag 3. Juldagen
Julottekaffe serveras i entrélobbyn tidig morgon för de riktigt morgonpigga. Därefter samlas vi utanför entrén för gemensamt fackeltåg till julottan i Mora kyrka. Det blir en kort promenad över gatan från hotellet! Tillbaka på hotellet finner vi den härliga frukostbuffén uppdukad. Efter frukosten tar vi bussen till natursköna Orsasjön för en guidad rundtur. Rundturen avslutas med ett besök på Orsa hembygdsgård innan vi återvänder till Mora lagom till julfikan på vårt hotell. På kvällen äter vi tvårättersmiddag.

Den stora kaffe- och kakbuffén står uppdukad under eftermiddagen medans vi lyssnar till en stunds högläsning, som i gamla dar, i Siljansalen. Framåt sen eftermiddag serveras glögg och pepparkakor vid brasan i puben. På kvällen äter vi en läcker tvårätters middag under kvällen, och därefter blir det musik och underhållning.

Dag 4. Mora – Hemorten
På morgonen tar vi god tid på oss och njuter av den stora frukostbuffén som man står sig länge på. Efter frukost tar vi farväl av Mora för denna gång. Vi stannar längs vägen för möjlighet till fika och lunch  och anländer till Göteborg cirka 18.00.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 2 middagar · ett julbord · 2 julfika på hotellet · utflykter · reseledare.
Tillägg: Enkelrum 525:-
Speciellt: Alla gäster har fri tillgång till relaxavdelning med pool , ång- och torrbastu under hela vistelsen.
Andra liknande resor:

Ingmarsspelen Nås

Stora Sverigeresan

Midsommar i Dalarna

Sandgrund

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se