tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter och där det finns möjlighet att äta lunch ombord. I Tyskland fortsätter vi till Bremen och vårt övernattningshotell. Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Bremen – Bernkastel
Vi äter frukost och reser sedan vidare mot Moseldalen. Efter lunchtid sätter vi kurs mot Bernkastel. När vi kommer fram tar vi in på Hotel Drei Königen som ligger vackert beläget precis vid Mosel. Här bor vi i fyra nätter. På kvällen äter vi gemensam middag på Hotel zur Post.

Dag 3. Bernkastel
Efter frukosten tar vår reseledare med oss på en promenad i staden som avslutas med en vinprovning av fem viner på Dr. Pauly-Bergweiler. Därefter får vi tid att på egen hand upptäcka Bernkastel. På kvällen äter vi gemensam middag på restaurang Altes Brauhaus.

Dag 4. Heldagsutflykt Trier, Nittel och Trittenheim
Efter frukost åker vi till Tysklands äldsta stad, den gamla romerska staden Trier. Staden grundades redan år 16 f.Kr. av kejsar Augustus. En lokalguide visar oss de olika sevärdheterna och därefter blir det egen tid för lunch. Framåt eftermiddagen ger vi oss vidare till samhället Nittel som ligger precis vid gränsen till Luxemburg. Där besöker vi Weingut Hellershof och får provsmaka deras viner. Efter vinprovningen fortsätter vi till Trittenheim där vi äter dagens middag på Hotel Krone Riesling. Framåt kvällen åker vi tillbaka till vårt hotell i Bernkastel.

Dag 5. Båtutflykt Traben-Trarbach
Efter frukost promenerar vi ner till hamnen och går ombord på en av kryssningsbåtarna för en underbar båttur genom dalen där vinrankorna breder ut sig på sluttningarna. Båtresan går upp till Traben-Trarbach som är känd som kurort. Vi kommer även att få uppleva hur det är att slussas på floden. Vi går en promenad i Traben-Trarbach med vår reseledare, och därefter blir det tid för lunch. Framåt eftermiddagen tar vår buss oss tillbaka till Bernkastel. På kvällen äter vi middag på restaurang Doctor Weinstube.

Dag 6. Bernkastel – Hannover
Frukost och avresa till Hannover som vi når under början av kvällen. Vi checkar in på vårt hotell i utkanten av staden. Middag på kvällen.

Dag 7. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · alla utflykter · båttur · 2 vinprovningar · reseledare
Tillägg: Enkelrum 975:-
Resevaluta: Euro

363 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Cykel Moseldalen

Rhendalen

Rüdesheim

Kryssning Rhen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se