tid

06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 09.20 Halmstad och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Borgholm
Vi reser genom södra Sverige med stopp för förmiddagsfika. Vi når Kalmar vid lunchtid där vi på egen hand får möjlighet att äta lunch på någon av stadens restauranger. Därefter reser vi vidare över Kalmarsund till Öland och under eftermiddagen anländer vi till Halltorps Gästgiveri som är beläget på landsbygden en mil söder om Borgholm. Efter incheckning samlas vi på hotellet för ostprovning där vi får smaka på lokala ostar från ön. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Heldagsutflykt Öland
Efter en god frukost möter vi vår lokalguide som tar med oss på en heldagsutflykt. Öland är Sveriges näst största ö efter Gotland och Sveriges minsta landskap. Vi börjar turen med att åka till den berömda fyren Långe Jan belägen längst ut på Ölands södra udde. Fyren med sina 41,6 meter över havet är Sveriges högsta fyr. Den som orkar kan gå de 197 trappstegen upp till toppen av fyren där man har en magnifik utsikt över hav och land.

Efter en förmiddag med naturupplevelser och fantastiska vyer äter vi lunch på Restaurang Fågel Blå som ligger alldeles intill Långe Jan, Ottenby fågelstation och Naturum. Mätta och belåtna åker vi sedan vidare till radbyn Vickleby med sina väderkvarnar och Capellagården – Carl Malmstens skola för konsthantverk och trädgård. Här får vi en guidad rundvisning. Vi gör därefter ett besök på välkända keramiska centret Paradisverkstaden. I den nya ateljén som stod klar 2014 kan man följa keramiktillverkningen med alla dess moment. Dagen avslutas med middag på vårt hotell.

Dag 3. Utflykt Borgholm och Solliden
Efter frukost reser vi mot Solliden, svenska kungafamiljens sommarbostad som ligger i Borgholm. Vi besöker den fantastiska slottsparken med sin underbara blomsterprakt och vi får även beskåda slottet från utsidan. Har vi tur kanske vi får en skymt av någon i kungafamiljen om de befinner sig på slottet. Fri tid för lunch i Borgholm och därefter gör vi ett besök på Borgholms slottsruin med anor från 1200-talet. Eftermiddagen lämnas fri för egna aktiviteter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Borgholm – Hemorten
Efter frukost tar vi farväl av Öland och reser hemåt. Under dagen stannar vi för lunch och fika. Vi beräknas anlända till Göteborg cirka 16.30.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · en lunch · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 875:-
Speciellt: På avresan till Ölands skördefest 27/9 bor vi på Scandic Kalmar Väst i utkanten av Kalmar. På denna resa gör vi två heldagsutflykter till Öland. Ostprovningen första dagen utgår på denna avresa.

17 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Kosta och Huseby

Kosta Boda Art Hotel

Huseby Bruk

Eksjö julmarknad

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se