Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.35 Uddevalla, 09.30 Tanum och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Elverum
Avresa från hemorten under morgonen. Resan går genom Bohuslän via Svinesundsbron in i Norge. Vi fortsätter norrut och stannar för lunch på vägen innan vi når dagens mål Elverum. Här checkar vi in på First Hotel Central där vi även äter middag på kvällen.

Dag 2. Röros
Efter frukost beger vi oss mot Röros och den traditionsenliga vintermarknaden. Vi kommer fram på förmiddagen och sedan har vi resten av dagen att insupa den historiska atmosfären där vi får en känsla av att ha rest tillbaka i tiden. Marknaden infördes redan 1854 på order av kungen och har sedan dess växt till att ha cirka 250 utställare och 70 000 besökare varje år. Här finner vi både de traditionella hantverken och modernare handelsvaror, men även kulturella inslag som konserter, dans och självklart massor av god mat och dryck. Vi checkar in på Bergstadens Hotell som ligger i centrala Röros precis vid marknaden, så om shoppingpåsarna blir för tunga behöver vi inte bära dem så långt! Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Röros – Elverum
Efter frukost får vi mer fri tid att tillbringa på marknaden eller bara njuta av staden som finns med på Unescos världsarvslista. Efter lunch påbörjar vi vår resa söderut och checkar för natten in på Scandic Elgstua i Elverum. Här äter vi gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Elverum – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och reser hemåt. Med stopp för lunch på vägen beräknas vi nå Göteborg cirka 18.00.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 525:-
Resevaluta: Norska kronor
Andra liknande resor:

Hurtigruten

Stora Nordkapsresan

Lillehammer

Trollstigen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se