Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.40 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.30 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Buchholz
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland passerar vi Lübeck och når under början av kvällen Buchholz, söder om Hamburg. Vi checkar in på Achat Plaza Hamburg/Buchholz där vi bor under hela resan. Middag på kvällen.

Dag 2. Heldagsutflykt i Altes Land
Efter frukost åker vi ut på landsbygden och passerar Altes Land, Europas största sammanhängande fruktodlingsområde, där landskapet domineras av äppel- och körsbärsodlingar. Söder om Stade ligger sparrisgården Werner – Der Spargelhof, där vi gör ett besök. Här får vi förklarat för oss hur man odlar sparris och får en visning av produktionen. I gårdsbutiken finns möjlighet för inköp innan vi sätter oss till bords för en sparrislunch där vi blir serverade sparrissoppa med bröd. Efter detta trevliga besök åker vi vidare till hansestaden Stade där vi möter vår lokalguide som under cirka två timmar visar och berättar för oss om denna historiskt betydelsefulla handelsstad. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Heldagsutflykt Hamburg och rosenstaden Uetersen
Frukost på hotellet och avresa till centrala Hamburg för en cirka en timmes båttur på floden Elbe. Elbe mynnar i Nordsjön, 100 kilometer nordväst om Hamburg, och är en av Europas största och viktigaste floder. Vi ser även delar av Europas näst största hamn. Efter båtturen får vi tid att besöka de centrala delarna av Hamburg och äta lunch på egen hand. Därefter beger vi oss till rosenstaden Uetersen, en av de elva tyska städer som får kalla sig för ”rosenstad”. Kravet är att rosor utgör en markant del av stadsbilden. Här gör vi ett besök i rosariet, Nordtysklands största rosenträdgård som visar upp mer än 900 olika sorters rosor. Middag på kvällen.

Dag 4. Hamburg – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.00, Göteborg 20.15 och Stockholm 21.30.

Ingår: 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 625:-
Resevaluta: Euro
Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se