tid

Avgångstid 10.45 Göteborg vid Stenpiren.

På midsommarafton samlas vi 10.45 vid Stenpiren i centrala Göteborg. Vi går ombord på vår båt som avgår 11.00 och under cirka två timmar kryssar vi ut i Göteborgs södra skärgård med härlig midsommarstämning ombord.

När vi sedan angör Älvsborgs Fästning, som ligger på Kyrkogårdsholmarna, väntar midsommarfirande för både stora och små. På ön får man vara med och resa midsommarstång runt 13.30, alternativt gå en guidad tur på Älvsborgs Fästning (inkluderad i priset). Fästningen har utstått stora strider och aldrig har någon fiende lyckats inta denna välbevarade sevärdhet. I Karolinerkyrkan kan man se en kanonkula som sitter kvar som ett minne av bataljerna.
När stången är rest och guidning är avslutad äter vi midsommarlunch och njuter av sommarens goda smaker. Kl 15.00 startar dansen kring stången med musik och underhållning och alla får vara med i detta traditionella firande. Vid 17.00 är det dags att tacka Älvsborgs Fästning för den här gången och kryssa tillbaka mot Göteborg.

Vi beräknas vara tillbaka i hamn cirka 18.00.

Barn under 13 år betalar 375kr och det kommer serveras hamburgare och korv som ett alternativ till midsommarlunchen. Kontakta kundtjänst vid bokning av barn under 13 år. 

Ingår: Båttur med kaffe och smörgås · midsommarfirande · midsommarlunch · guidad tur på Älvsborgs Fästning

52 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.2 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Göteborg

Hemlig resa dagstur

Känsö

Tidsresan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se