Dag 1. Hemorten – Barcelona
Vi flyger till Barcelona under förmiddagen. På väg in till centrala Barcelona gör vi ett stopp för något enklare att äta och dricka. Vi checkar sedan in på centralt belägna Sallés Hotel Pere IV. Hotellet håller hög standard och har utmärkta kommunikationer till många av Barcelonas sevärdheter, hamnen och stranden. Resten av eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Vi avrundar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Under de kommande dagarna i Barcelona erbjuder vår reseledare olika utflykter för dig som så önskar. Utflykterna ingår i resan, men inträden och kostnader för lokaltrafik tillkommer. Utflykterna sker med egen buss till fots. Utöver våra utflykter finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar Bus Turístic, som ger er möjlighet att kliva av och på vid mer än 40 olika platser med sevärdheter. Reseledaren hjälper gärna till med tips och information.

Dag 2. Stadsrundtur Barcelona
Efter frukost väntar Barcelona på att upptäckas. Vi inleder dagen med att stiga på vår buss för en kortare stadsrundtur. Rundturen avslutas vid Plaça de Catalunya där vi har ett perfekt utgångsläge till den 1 200 meter berömda gågatan La Rambla samt gamla stan Barri Gotic. För den som önskar finns möjligheten att upptäcka de här berömda områdena tillsammans med vår reseledare. Vi promenerar bland annat genom den gamla stadskärnan Barri Gòtics charmiga gränder och passerar torget Plaça Sant Jaume. På vägen mot hamnen besöker vi också den enorma saluhallen La Boqueria.

Dag 3. Barcelona i Gaudis fotspår
Den berömda arkitekten Antoni Gaudís byggnader och verk är något man inte får missa. Idag erbjuder vi en utflykt som börjar i Park Güell där Gaudí tillbringade många av sina levnadsår. Här bjuds vi även på hänförande utsikt över staden. Vi åker sedan vidare till Gaudís och Barcelonas mest kända byggnad, La Sagrada Familia. Vi gör en utvändig promenad runt den mäktiga kyrkan som började byggas 1882 och fortfarande inte är färdig. För den som önskar gå in i kyrkan behöver entrébiljetter förbokas (15 euro, betalas på plats).

Dag 4. Montserrat och vingården Parés Baltà
Efter frukost lämnar vi storstaden för en heldagsutflykt med vår buss. Första stoppet är det kända berget och klostret i Montserrat, en mäktig symbol för det katalanska folket. Kataloniens skyddshelgon Svarta madonnan bevaras i klosterkyrkan där klostrets berömda gosskör ofta framför hennes hymn. Vi fortsätter till Pacs del Penedès för ett besök på vingården Parés Baltà. Sedan slutet av 1700-talet har vinrankorna frodats på gården, som idag drivs av familjen Cusiné. Vi gör en rundtur på den mysiga gården och får möjlighet att smaka på några av vinerna. Om man så önskar finns det möjlighet att inta kvällens middag på hotellets restaurang. En trerätters middag avrundar vår vistelse. Middagen behöver förbokas vid bokning av resa. Pris 275:-

Dag 5. Barcelona – Hemorten
Efter sovmorgon och frukost bär det av mot flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort under eftermiddagen.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · en vinprovning · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 275:- · entréer och biljetter för lokaltrafik · Avslutningsmiddag 275:-
Resevaluta: Euro

1561 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Costa Dorada

Lloret de Mar

Lloret de Mar

Tossa de Mar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se