Dag 1. Hemorten – Trogir
Vi flyger till Split på morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Trogir och hotell Trogir Palace. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Utflykt Trogir och Split
Efter frukost gör vi en heldagsutflykt där vi besöker de båda spännande städerna Trogir och Split. Lokalguider berättar det mesta om städerna och det blir tid för lunch på egen hand. Framåt eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell där vi äter middag.

Dag 3. Trogir – Mostar – Dubrovnik
Frukost och därefter avresa mot Dubrovnik. På vägen stannar vi för ett besök i Mostar. Mostar anses av många vara en av de vackraste städerna i Bosnien och Hercegovina med gammal osmansk arkitektur kombinerad med österrikisk stil. Efter lunch på egen hand gör vi en kort promenad och ser bland annat den berömda bron. Framåt sen eftermiddag når vi Dubrovnik och Hotel Lero, cirka två kilometer utanför gamla stan. Middag på kvällen.

Dag 4. Dubrovnik
Frukost. Under förmiddagen upplever vi den fascinerande staden tillsammans med en lokalguide. Staden härstammar från medeltiden och har ett stort antal historiska minnesmärken. Under eftermiddagen har vi fri tid för egna upptäcktsfärder. Man kan spatsera längs vattnet där barer, kaféer och restauranger trängs eller ge sig in bland de myllrande gränderna och deras stora utbud av allehanda affärer. Promenaden på stadsmuren ger en fin överblick över gamla stan och bjuder på vackra vyer. Middag på hotellet.

Dag 5. Heldagsutflykt Montenegro
Frukost. Idag ska vi bekanta oss med Montenegro under en heldagsutflykt. Vi kör runt den vackra Kotorbukten, även kallad Europas sydligaste fjord, och stannar till i den gamla staden Kotor. Därefter åker vi till Montenegros största och mest populära turistort Budva. Staden är som ett Dubrovnik i miniatyr. Vår reseledare tar oss med på en trevlig promenad och vi äter lunch på någon av restaurangerna. Under sen eftermiddag åker vi tillbaka till hotellet. Middag på kvällen. Observera att man använder euro i Montenegro och att vi äter lunch på egen hand.

Dag 6. Utflykt Elafitiöarna
Frukost. Under förmiddagen gör vi en härlig båttur i skärgården utanför Dubrovnik bland de tretton Elafitiöarna. Vi kryssar fram över det blå havet och upplever Elafitis skönhet. I det subtropiska klimatet växer olivträd, cypresser, timjan och rosmarin. Vi går i land på öarna Kolocep och Lopud. Under dagen ingår lunch. Vi är åter i Dubrovnik sen eftermiddag. Middag på hotellet.

Dag 7. Dubrovnik – Split
Frukost. Vi lämnar Dubrovnik och kör längs Makarska rivieran till den lilla staden Omis vid floden Cetinas mynning. Här gör vi en båttur på den slingrande bergsfloden som är omgiven av branter och klippavsatser. Vi stannar för lunch på en restaurang vid floden. Tillbaka i bussen efter äventyret åker vi den sista biten till Split där vi tar in på Hotel Katarina. Hotellet är beläget utanför Split i ett nybyggt område nära ett shoppingcenter. Middag på kvällen.

Dag 8. Split – Hemorten
Frukost och därefter avfärd mot Split och flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort vid lunchtid.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · 2 luncher · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 975:-
Resevaluta: Kroatiska kuna och euro för utflykten till Montenegro
Speciellt: På avresan 22/7 bor vi på Hotel Neptun i Dubrovnik. På avresan 29/4 avgår flyget för alla som reser till Göteborg på eftermiddagen och hemkomsten sker på kvällen.

394 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Dubrovnik

Vandring Kroatien

Kroatien

Albanien Makedonien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se