Rolfs Flyg & Buss

Våra resor

title

Irland

Den gröna ön

pris

8 dagar

9 995:-

Den gröna ön Irland är känd för sin storslagna natur och vackra landsbygd. På vår rundresa bor vi tre nätter i huvudstaden Dublin och får guidade visningar på både Guinness bryggeri och Jamesons destilleri. Vi besöker även slott och trädgårdar samt reser den vackra kustvägen Ring of Kerry

Dag 1. Hemorten - Köpenhamn - Dublin
Resan avgår 04.30 från Göteborg. Vi åker med buss genom Halland och Skåne och därefter via Öresundsbron till Kastrups flygplats i Köpenhamn. Vårt flyg avgår efter lunch och vi flyger direkt till Dublin som vi når efter cirka två timmars flygning. På flygplatsen möts vi av vår irländska buss och chaufför. Vi beger oss sedan till Dublin och under början av kvällen checkar vi in på centrala Wynn´s Hotel Dublin. Middag på kvällen.

Dag 2. Dublin - Galway - Kinvara
Efter frukost reser vi mot västkusten och vi besöker gemytliga Galway. Här talar hälften av befolkningen gaeliska och tvåspråkiga skyltar syns överallt. I centrum finns stadens kullerstensbelagda huvudgata Shop Street med bra shopping och goda möjligheter för lunch. Under eftermiddagen fortsätter vi vår resa en liten bit längs kusten till den mindre orten Kinvara för övernattning på Merriman Hotel. Middag på kvällen.

Dag 3. Kinvara - Killarney
Efter frukost går resan söderut och vi stannar till vid en av Irlands mest berömda och natursköna utsiktsplatser; Cliffs of Moher. Här stupar klipporna 200 meter rakt ner i Atlanten. Vi åker vidare genom det vackra landskapet för att nå Bunratty Castle & Folk Park. Här får vi en guidad visning av slottet som har en tusenårig historia även om dagens tornhusslott är byggt på 1400-talet. Efter slottsvisningen ges tid för lunch i den gamla parkbyn och under eftermiddagen fortsätter vi söderut till mysiga Killarney och centrala Scotts Hotel där vi övernattar två nätter. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Ring of Kerry
Efter frukost gör vi en utflykt runt den natursköna halvön Iveragh. Här finns berg, bukter och dramatisk natur. Den 18 mil långa landsvägen som går runt hela halvön kallas Ring of Kerry och är en populär turistväg. Tack vare Golfströmmen är klimatet milt och subtropiska växter trivs här. Vi gör ett besök vid Kerry Bog Village som visar hur en irländsk by kunde se ut på 1700-talet. Där erbjuds man även en äkta Irish Coffee. Utmed vägen runt halvön stannar vi för lunch och det blir även några stopp för fotografering. Under sen eftermiddag når vi åter vårt hotell i Killarney. Middag på kvällen.

Dag 5. Killarney - Kilkenny
Efter frukost lämnar vi Killarney och reser norrut till Waterford. Staden som är en viktig hamnstad är känd för sin världsberömda kristall. Vi får en rundvisning på Waterford Crystal som ligger i centrum. Efter visningen ges det tid för lunch i centrum. Under eftermiddagen reser vi norrut till Kilkenny och centrala Kilkenny Hibernian Hotel. Middag på kvällen.

Dag 6. Kilkenny - Dublin
Efter frukost reser vi nordöst till Bray söder om Dublin. Här finns den påkostade trädgårds och slottsegendomen Powerscourt Estate Garden. Den ägs och drivs av golfsläkten Slazenger. Här får vi på egen hand besöka trädgårdarna. Vi fortsätter sedan till Dublin som vi når under eftermiddagen. Vi gör ett besök på Guinness Storehouse där det världsberömda ölet tillverkas. Här får vi en rundvisning och provsmakning av ”det svarta guldet”. Vi återser sedan Wynns Hotell. Middag på kvällen.

Dag 7. Dublin
Efter frukost samlas vi för en stadsrundtur i den irländska huvudstaden. Dublin som är landets största stad ligger vid floden Liffey och Dublin Bay. Här finns en rad museer, två katedraler och staden är rik på georgiansk arkitektur. I stadsdelen Temple Bar finns en stor mängd barer och restauranger. Efter rundturen vid lunchtid besöker vi The Old Jameson Distillery och får en guidad visning med provsmakning av whisky. Middag på kvällen.

Dag 8. Dublin - Kastrup - Hemorten
Fri förmiddag för shopping och egna strövtåg. Vid lunchtid blir det en kort busstur till flygplatsen utanför Dublin. Vi flyger med Norwegian till Kastrup. Här väntar vår buss som tar oss till Göteborg som vi beräknas nå vid midnatt.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1.675:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Adapter krävs till eluttagen i Irland. På avresan den 25/8 bor vi dag 2 på Claregalway Hotel utanför Galway. Dag 5 bor vi på Whites Hotel i Wexford. Dag 6 och 7 bor vi på Louis Fitzgerald Hotel i utkanten av Dublin.

Till den här resan finns flera olika påstigningsplatser.

Tryck på symbolen intill avresedatumet för att se vilka möjligheter som finns på just den avgången.
ResmålDatumFlygplatsPrisPlats
Irland flyg 8d2015-07-03 FreKöpenhamn9995>8
Irland flyg 8d2015-07-10 FreKöpenhamn9995>8
Irland flyg 8d2015-07-17 FreKöpenhamn9995>8
Irland flyg 8d2015-07-24 FreKöpenhamn9995>8

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se

footer