Rolfs Flyg & Buss

Våra resor

title

Irland

Den gröna ön

pris

8 dagar

9 995:-

Den gröna ön Irland är känd för sin storslagna natur och vackra landsbygd. På vår rundresa bor vi tre nätter i huvudstaden Dublin och får guidade visningar på både Guinness bryggeri och Jamesons destilleri. Vi besöker även slott och trädgårdar samt reser den vackra kustvägen Ring of Kerry.

Dag 1. Hemorten - Kastrup - Dublin
Resan avgår 04.30 från Göteborg. Vi åker med buss genom Halland och Skåne och därefter via Öresundsbron till Kastrups flygplats i Köpenhamn. Vårt flyg avgår före lunch och vi flyger direkt till Dublin som vi når efter cirka två timmars flygning. På flygplatsen möts vi av vår irländska buss och chaufför som tar oss in till centrala Dublin. Där får vi tid för lunch innan vi tillsammans med vår engelsktalande lokalguide gör en stadsrundtur. Dublin ligger vid floden Liffey och är landets största stad. Här finns den georgianska arkitekturen från 1700-talet, två katedraler, Trinity College och mycket intressant historia. Slutligen checkar vi in på centrala Belvedere Hotel där vi äter gemensam middag.

Dag 2. Dublin
Efter frukost gör vi ett besök på The Old Jameson Distillery. John Jameson grundade sitt destilleri år 1780 här på Bow Street i centrala Dublin. Vi får vi en guidad visning som avslutas med provsmakning av whiskey. Därefter har vi en eftermiddag på egen hand för att upptäcka Irlands huvudstad som erbjuder intressanta museer och bra shopping. I stadsdelen Temple Bar hittar man de traditionella irländska pubarna och många trevliga lunchrestauranger. Middag på kvällen.

Dag 3. Dublin - Galway - Ballyvaughan
Efter frukost reser vi mot västkusten och besöker gemytliga Galway. Här talar hälften av befolkningen gaeliska och tvåspråkiga skyltar syns överallt. I centrum finns stadens kullerstensbelagda huvudgata Shop Street med bra shopping och goda möjligheter för lunch. Under eftermiddagen fortsätter vi vår resa en liten bit längs kusten till den mindre orten Ballyvaughan för övernattning på The Hylands Burren Coast Hotel. Middag på kvällen.

Dag 4. Ballyvaughan - Killarney
Efter frukost går resan söderut och vi stannar till vid en av Irlands mest berömda och natursköna utsiktsplatser; Cliffs of Moher. Här stupar klipporna 200 meter rakt ner i Atlanten. Vi åker vidare genom det vackra landskapet för att nå Bunratty Castle & Folk Park. Här får vi en guidad visning av slottet som har en tusenårig historia även om dagens tornhusslott är byggt på 1400-talet. Efter slottsvisningen ges tid för lunch i den gamla parkbyn och under eftermiddagen fortsätter vi söderut till mysiga Killarney och centrala Eviston House Hotel där vi övernattar två nätter. Middag på kvällen.

Dag 5. Utflykt Ring of Kerry
Efter frukost gör vi en utflykt runt den natursköna halvön Iveragh. Här finns berg, bukter och dramatisk natur. Den 18 mil långa landsvägen som går runt hela halvön kallas Ring of Kerry och är en populär turistväg. Tack vare Golfströmmen är klimatet milt och subtropiska växter trivs här. Vi gör ett besök vid Kerry Bog Village som visar hur en irländsk by kunde se ut på 1700-talet. Här finns möjlighet att prova äkta Irish Coffee. Utmed vägen runt halvön stannar vi för lunch och det blir även några stopp för fotografering. Under sen eftermiddag når vi åter vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 6. Killarney - Kilkenny
Efter frukost lämnar vi Killarney och reser österut till Waterford. Staden som är en viktig hamnstad är känd för sin världsberömda kristall. Vi får en rundvisning på Waterford Crystal som ligger i centrum. Efter visningen ges det tid för lunch i centrum. Under eftermiddagen reser vi norrut till Kilkenny och centrala Hibernian Hotel. Middag på kvällen.

Dag 7. Kilkenny - Dublin
Efter tidig frukost reser vi mot Dublin och besöker på vägen den påkostade trädgårds- och slottsegendomen Powerscourt Estate Garden. Den ägs och drivs av golfsläkten Slazenger. Här får vi på egen hand besöka trädgårdarna, slottets butiker och slottscaféet som erbjuder en varierad lunchmeny. Vi beger oss därefter tillbaka till centrala Dublin för att göra ett besök på Guinness Storehouse där det världsberömda ölet tillverkas. Här får vi en rundvisning och provsmakning av ”det svarta guldet”. Under eftermiddagen checkar vi denna gång in på The Mont Clare Hotel. Middag på kvällen.

Dag 8. Dublin - Kastrup - Hemorten
Frukost och sedan en kort busstur till flygplatsen utanför Dublin. Vi flyger med Norwegian till Kastrup. Här väntar vår buss som tar oss till Göteborg som vi beräknas nå runt 21.30.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1.875:- · Avresa 10/8 Enkelrum 2.375:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Adapter krävs till eluttagen i Irland

Till den här resan finns flera olika påstigningsplatser.

Tryck på symbolen intill avresedatumet för att se vilka möjligheter som finns på just den avgången.
ResmålDatumFlygplatsPrisReseledarePlats
Irland flyg 8d2015-07-03 FreKöpenhamn9995Pelle Bendzslut
Irland flyg 8d2015-07-10 FreKöpenhamn9995Pelle Bendz>8
Irland flyg 8d2015-07-17 FreKöpenhamn9995Pelle Bendz>8
Irland flyg 8d2015-07-24 FreKöpenhamn9995Pelle Bendz>8
Irland flyg 8d2015-07-31 FreKöpenhamn9995Pelle Bendz>8
Irland flyg 8d2015-08-10 MånKöpenhamn9995Pelle Bendz>8
Irland flyg 8d2015-08-24 MånKöpenhamn9995Selma McBride>8

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se

footer