Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Reykjavik
Under förmiddagen landar vi i Reykjavik. Här får vi tillsammans med vår lokalguide uppleva staden som har anor ända tillbaka till 800-talet. Vi får också tid att göra upptäcktsvandringar på egen hand. Under eftermiddagen tar sedan bussen oss vidare mot Borgarnes där vi övernattar. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag.

Dag 2. Den gyllene cirkeln, heldagsutflykt
Efter frukost ger vi oss ut på den välkända turistrutten som kallas Den gyllene cirkeln. Vi inleder med Thingvellir, vikingaplatsen där världens första riksdag grundades för över tusen år sedan. Vi fortsätter sedan till Gullfoss, ett vattenfall som utgör resultatet av smältvatten från två glaciärer. Fallet har två etapper och störtar ner i en 20 meter bred ravin. Dagen fulländas med ett besök vid det geotermiska området Geysir, med Islands mest aktiva gejser Strokkur som sprutar en tio meter hög vattenkaskad. Under sen eftermiddag är vi åter tillbaka i Reykjavik. Middag på kvällen på en av stadens restauranger.

Dag 3. Reykjavik – Akureyri
Efter frukost far vi mot Akureyri på nordöstra Island. Längs vägen gör vi ett besök på gården Glaumbaer, en samling välbevarade torvhus som hyser ett folkmuseum med utställningar om isländskt liv på landsbygden under 1800-talet. Mellan september och april pulserar ofta spektakulära norrsken över Akureyri. Atmosfären är tunnare här, vilket har gjort orten till något av ett norrskenscentrum. Vi bor en natt på Hotel Nordurland. På kvällen njuter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Akureyri – Húsavík med valsafari – Mývatn
Vi reser till fiskebyn Húsavík på norra Island. Här stiger vi ombord på en båt för att uppleva en äkta valsafari. Skjálfandibukten omfamnas av de majestätiska, snödoppade bergen Víknafjöll och Kinnarfjöll. Från båten kan vi, med tur, få se vikval, knölval, späckhuggare, vitnosdelfiner och kanske blåval. Från Húsavík fortsätter vi mot Mývatn. Ett bad i 36–40-gradigt vatten på Mývatn naturbad är en lisa för både kropp och själ. Vi bor en natt på Hotel Gigur. Kvällens middag är gemensam på hotellet.

Dag 5. Mývatn – Fáskrúðsfjörður
Efter frukost leder turen oss till östra Island och byn Fáskrúðsfjörður. Typiskt för dessa delar av Island är de smala, långa fjordarna som skär in i landskapet och tangerar pittoreska byar. Vi bor en natt på Fosshotel Eastfjord. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Fáskrúðsfjörður – Kirkjubaejarklaustur
Efter frukost reser vi till Kirkjubaejarklaustur på södra Island, inkörsporten till Vatnajökulls nationalpark. I närheten finns glaciärer, sjöar, kratrar och den svarta sandstranden – allt som är sinnebilden av Island. Vi bor på Fosshotel Nupar. På hotellet serveras en gemensam middag.

Dag 7. Kirkjubaejarklaustur – Hemorten
Frukosten följs av vår resa mot Hveragerði, en liten ort känd för sina varma källor. Från 5 000 år gamla lavafält strömmar varmt vatten upp. Källorna används till att baka bröd, laga mat, ja, även till klädtvätt. I floden Varmá, som flödar genom staden, simmar forell och lax. Den stora jordbävningen 2008 hade sitt epicentrum två kilometer bort och den seismiska aktiviteten ökade från 2009 till 2010 då vulkanen Eyjafjallajökull fick flera utbrott och spred aska över Europa. Under eftermiddagen når vi Reykjavik där vi äter en gemensam middag under kvällen innan vi beger oss till flygplatsen. Vårt flyg avgår strax efter midnatt.

Dag 8. Hemkomst
Vårt flyg från Reykjavik når vår hemort under tidig morgon.

Ingår: Flyg t/r · 6 nätter i dubbelrum · 6 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · lokalguide och reseledare under hela resan
Tillägg: Enkelrum från 2 995:-
Resevaluta: Isländska kronor
Speciellt: Vänligen notera att resan består av sju dagar på Island. Flygtiderna gör att den åttonde resdagen är en transportdag då vi kommer hem under tidig morgon. När klockan är 12.00 i Sverige är den 10.00 på Island.

22 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.7 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Island

Island

Vikingakryss

Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se