Dag 1. Hemorten – Zanzibar
Vi flyger med en mellanlandning till Zanzibar och landar under natten. 

Dag 2. Zanzibar – Stadsrundtur i Stone Town
När vi har landat tar en kort transfer oss till den del av Zanzibar stad som kallas Stone Town, där vi checkar in på Dhow Palace Hotel och vilar upp oss inför det stundande äventyret. På eftermiddagen gör vi en tre timmars stadspromenad med en lokal guide som berättar mer om den intressanta 1800-talsstaden. På kvällen kan vi sedan fritt strosa omkring och upptäcka den fantastiska blandningen av olika kulturer som karakteriserar ön.

Dag 3. Båtutflykt till Prison Island
Vi äter frukost på hotellet och sedan gör vi en båtutflykt till Changuu eller Prison Island som den också kallas. Ön har fått sitt namn efter det fängelse för slavar som byggdes där i slutet av 1800-talet. Byggnaden användes dock aldrig som fängelse, utan vid ett fåtal tillfällen blev den istället en karantänstation för människor med gula febern. Numera ger ön oss chansen att njuta av lugn och ro med sol och bad. Ön är också känd för sina jättesköldpaddor, aldabrasköldpaddor, som en gång var en gåva från Seychellernas brittiske guvernör. Väl tillbaka i Stone Town har vi tid för egna upptäcktsfärder.

Dag 4. Båtutflykt med delfinsafari
Efter en tidig frukost på hotellet åker vi till öns södra udde och byn Kizimkazi. Härifrån ska vi med båt ge oss ut och spana efter delfiner, och har vi tur kan vi till och med se olika delfinarter under vår båttur. Delfinerna är som mest aktiva under morgontimmarna och därför är även vår utflykt förlagd till tidig morgon för att våra chanser för ett lyckat äventyr ska öka. 

Dag 5. Kryddplantage och Kendwa Beach
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss till öns norra del för några dagars avslappning inför det stora safariäventyret på fastlandet i Tanzania. I byn Kendwa är tidvattnet som snällast och vattnet som varmast, vilket passar oss bra under dessa dagar. På vägen dit stannar vi till på en kryddplantage där vi får ta del av hemligheterna kring odlingen av vit-, svart-, grön- och rosépeppar. Vi får även se hur man odlar och skördar världens näst dyraste krydda, vanilj. Vi bjuds på en enklare traditionell lunch och fortsätter därefter till Kendwa-stranden. Väl framme tar vi in på vårt hotell för de kommande fyra nätterna, Sunset Kendwa Bungalow.

Dag 6-8. Kendwa Beach
Frukost varje morgon. Här har vi chansen att under några dagar njuta av detta paradis, läsa en god bok eller ta långa promenader på de vackra stränderna. För dem som är intresserade finns även bra snorkling i området samt andra aktiviteter som kan bokas genom hotellet.

Dag 9. Kendwa Beach – båt till fastlandet – Morogoro
Frukost på hotellet och sedan transfer tillbaka till Stone Town. Med snabbgående katamaran åker vi till Tanzanias största stad, Dar es-Salaam. Här väntar vår transport som tar oss in i landet cirka 6 timmar till staden Morogoro där vi checkar in på Nashera Hotel.

Dag 10. Safari i nationalparken Mikumi
Efter en tidig frukost åker vi denna morgon längs asfaltsvägar där man redan kan uppleva ett rikt djurliv. Håller vi ögonen öppna kan vi, med lite tur, se en giraff sticka ut huvudet ur buskagen. Färden går till Mikumi Gate där vi byter bilar och åker vidare med jeepar in i nationalparken. Vi tar oss till de platser där djurlivet är som rikast. Det finns en liten sjö där vi kan se flodhästar, men även zebror, elefanter, lejon och vattenbufflar kan dyka upp i vårt synfält. Lunch intar vi inne i parken och på eftermiddagen fortsätter vi att uppleva det rika djurlivet. Fyllda av alla intryck och upplevelser återvänder vi till hotellet i Morogoro.

Dag 11. Halvdags kultur- och naturutflykt i Morogoro
Frukost på hotellet. Denna morgon gör vi en kultur- och naturresa i Morogoro-området. Här promenerar vi på Ulugurubergen där vissa delar av skogen har sitt ursprung för 25 miljoner år sedan, vilket placerar dem bland kontinentens äldsta. Vi besöker också lokala folkstammar och ser deras vardagsliv. 

Dag 12. Morogoro – Dar es-Salaam
Efter frukost reser vi med buss till Tanzanias största stad, Dar es-Salaam. Vi har dagen fri till egna äventyr. Vår reseledare ger gärna förslag på utflykter och aktiviteter. Vi checkar in på Sunrise Beach Resort för några timmars vila före hemresan.

Dag 13. Hemresa och hemkomst
Mycket tidig avresa från hotellet. Vi flyger hemåt under tidig morgon och efter en mellanlandning når vi vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · båttransport mellan Zanzibar och Dar es Salaam · 12 övernattningar i dubbelrum · 12 frukostar · 2 luncher · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 4 395:- · visum Tanzania cirka 50 USD · dricks till lokala guider och chaufförer
Resevaluta: Tanzaniska shilling
Speciellt: Vi kan ansöka om visum vid ankomst till Tanzania mot en kostnad av cirka 50 USD. Maxantalet per avresa är 22 personer.

Andra liknande resor:

Madagaskar

Sydafrika

Lyxiga Rovos Rail

Kapstaden

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se