Dag 1. Hemorten – Dar es-Salaam
Vi flyger med en mellanlandning till Dar es-Salaam och landar under kvällen. Vi övernattar på Sunrise Beach Resort.

Dag 2. Dar es-Salaam – Morogoro
Efter frukost checkar vi ut och reser inåt landet till Morogoro. Resan tar cirka 6 timmar och för de kommande tre nätterna checkar vi in på Nashera Hotel.

Dag 3. Safari i nationalparken Mikumi
Efter en tidig frukost åker vi till nationalparken Mikumi. Redan längs vägen till parken kan vi skymta ett rikt djurliv. Håller vi ögonen öppna kan vi, med lite tur, se en giraff sticka ut huvudet ur buskagen. Väl framme vid Mikumi Gate byter vi till safari jeepar och kör in i nationalparken. Vi tar oss till de platser där djurlivet är som rikast. Det finns en liten sjö där vi har möjlighet att se flodhästar, zebror, elefanter, lejon och vattenbufflar. Lunch intar vi inne i parken och på eftermiddagen fortsätter vi att uppleva det rika djurlivet. Fyllda av alla intryck och upplevelser återvänder vi till hotellet i Morogoro.

Dag 4. Halvdags kultur- och naturutflykt i Morogoro
Frukost på hotellet. Denna morgon gör vi en kultur- och naturresa i Morogoro-området. Här promenerar vi på Ulugurubergen där vissa delar av skogen har sitt ursprung för 25 miljoner år sedan, vilket placerar dem bland kontinentens äldsta. Vi besöker också lokala folkstammar och ser deras vardagsliv.

Dag 5. Morogoro – Zanzibar
Efter frukost checkar vi ut och reser de cirka 6 timmarna tillbaka till Dar es-Salaam, där vi under eftermiddagen tar en snabbgående katamaran till Zanzibar. Vi möter upp vår lokalguide som tar oss till vårt hotell Dhow Palace där vi bor tre nätter.

Dag 6. Båtutflykt till Prison Island och stadsrundtur
Vi äter frukost på hotellet och sedan gör vi en båtutflykt till Changuu eller Prison Island som den också kallas. Ön har fått sitt namn efter det fängelse för slavar som byggdes där i slutet av 1800-talet. Byggnaden användes dock aldrig som fängelse, utan vid ett fåtal tillfällen blev den istället en karantänstation för människor med gula febern. Numera ger ön oss chansen att njuta av lugn och ro med sol och bad. Ön är också känd för sina jättesköldpaddor, aldabrasköldpaddor, som en gång var en gåva från Seychellernas brittiske guvernör. Väl tillbaka i Stone Town gör vi under eftermiddagen en tre timmars stadspromenad med en lokal guide som berättar mer om den intressanta 1800-tals staden. På kvällen kan vi sedan fritt strosa omkring och upptäcka den fantastiska blandningen av olika kulturer som karakteriserar ön.

Dag 7. Båtutflykt med delfinsafari

Efter en tidig frukost på hotellet åker vi till öns södra udde och byn Kizimkazi. Härifrån ska vi med båt ge oss ut och spana efter delfiner, och har vi tur kan vi till och med se olika delfinarter under vår båttur. Delfinerna är som mest aktiva under morgontimmarna och därför är även vår utflykt förlagd till tidig morgon för att våra chanser för ett lyckat äventyr ska öka.

Dag 8. Kryddplantage och Kendwa Beach
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss till öns norra del för några dagars avslappning inför det stora safariäventyret på fastlandet i Tanzania. I byn Kendwa är tidvattnet som snällast och vattnet som varmast, vilket passar oss bra under dessa dagar. På vägen dit stannar vi till på en kryddplantage där vi får ta del av hemligheterna kring odlingen av vit-, svart-, grön- och rosépeppar. Vi får även se hur man odlar och skördar världens näst dyraste krydda, vanilj. Vi bjuds på en enklare traditionell lunch och fortsätter därefter till Kendwa-stranden. Väl framme tar vi in på vårt hotell för de kommande fyra nätterna, Sunset Kendwa Bungalow.

Dag 9-13. Kendwa Beach
Frukost varje morgon. Här har vi chansen att under några dagar njuta av detta paradis, läsa en god bok eller ta långa promenader på de vackra stränderna. För dem som är intresserade finns även bra snorkling i området samt andra aktiviteter som kan bokas genom hotellet.

Dag 14. Kendwa – Dar es-Salaam
Efter frukost har vi fri tid fram tills sen eftermiddag då vi tar bussen till flygplatsen för hemresa. Vi flyger med mellanlandning.

Dag 15. Hemresa och hemkomst
Vi når hemorten under förmiddagen.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · båttransport mellan Zanzibar och Dar es Salaam · 13 övernattningar i dubbelrum · 13 frukostar · 2 luncher · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 795:- · visum Tanzania cirka 50 USD · dricks till lokala guider och chaufförer
Resevaluta: Tanzaniska shilling
Speciellt: Vi kan ansöka om visum vid ankomst till Tanzania mot en kostnad av cirka 50 USD. Maxantalet per avresa är 22 personer. Avresan 5/3 är en 13 dagars resa och går i omvänd ordning med start i Zanzibar och avslut på fastlandet. Avresan 12/11 är en 14-dagars resa, där vi flyger hem tidig morgon dag 14.

Andra liknande resor:

Kenya

Madagaskar

Sydafrika

Namibia

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se