Dag 1. Hemorten – La Malaga
Vi flyger till Malaga under kvällen och spenderar natten på ett närliggande hotell. 

Dag 2. Barranco del Poquira- leden
Efter frukost tar vår reseledare oss med buss till charmiga Alpujarra som är beläget vid Sierra Nevadas södra sluttningar. Här bor vi i två nätter på trestjärniga hotell Alcamida eller Finca Los Llanos med frukost och middag alla dagar. Efter att ha checkat in och ätit lunch tar vi på oss vandrarskorna och blir upphämtade av vår lokalguide. Dagens vandring tar oss genom de tre pittoreska byarna Capileira, Bubión och Pampaneira. Vandringen bjuder på fantastisk utsikt över Sierra Nevadas högsta toppar och medelhavet i bakgrunden.

Dag 3. Vandring längs Trevelez floden
Vår lokalguide hämtar oss efter frukost för en vandring djupt in i Trevelez flodens dal. Vi vandrar dit genom det natursköna området Siete lagunas (Sju sjöar) och går över floden på den vackra bron Río Culo Perro. Dagens vandring är mediumsvår och vi vandrar uppåt till cirka 2000 meter över havet innan vandringen går neråt längs floden tillbaka till hotellet.

Dag 4. Granada – Alhambra – Antequera
Vi äter frukost och checkar ut från hotellet för att bege oss mot Granada. Här besöker vi idag Alhambra komplexet, morernas sista fäste i Spanien som byggdes för att skapa ett paradis på jorden. Här får vi en guidad tur i borg- och palatsområdet samt i närliggande Generalife trädgården. Vi åker sedan till den vackra staden Antequera där vi ska tillbringa fyra nätter på trestjärniga Hotel El Coso. Staden är kulturellt och historiskt rik med rötter från bronsåldern och byggnader från såväl romartiden som renässansen.

Dag 5. Nationalparken Torcal de Antequera
Efter frukost tar vi på oss vandrarskorna igen och åker med vår buss till nationalparken Torcal de Antequera. Under dagens vandring får vi beskåda Europas kanske mest häpnadsväckande kalkstensformationer. I parken finns också oräkneliga marina fossiler från tiden då Tetishavet täckte området, och spår av mänskliga bosättningar från 5500 före kristus.

Dag 6. Fridag i Antequera
Idag får vi tid att på egen hand utforska Antequera. Vår reseledare kommer gärna med förslag på saker att se och göra.

Dag 7. El Caminito del Rey
Dagens vandring går längs Gaitanes områdets gigantiska ravin, som är cirka 300 meter hög och bara tio meter bred på vissa ställen. Här vandrar vi på den hisnande leden El Caminito del Rey. Leden restaurerades samt nyöppnades 2015 och består av gångbroar fästa på 105 meters höjd utmed ravinens lodräta väggar.

Dag 8. Antequera – Hemorten
Frukost och ledig tid innan avresa mot Malagas flygplats. Vi beräknas nå vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 375:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Våra vandringar i Andalusien är medelsvåra. Vi vandrar cirka fyra till fem timmar per vandringsdag med en höjdskillnad på cirka 200 - 400 höjdmeter. Det är viktigt att man har normal grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd).

Andra liknande resor:

Almuñecar

Andalusien

Costa de la Luz

Costa Cálida

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se