Dag 1. Hemorten – Armação de Pêra
Vi flyger med mellanlandning till Faro på morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Armação de Pêra.  Här bor vi sju nätter på Holiday Inn Algarve alldeles intill stranden. Vi gör en kortare rundvandring på orten när vi checkat in. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell.

Dag 2-7. Armação de Pêra & Algarvekusten
Under vår vistelse kommer vi att göra fyra vandringar i Algarve området. På våra vandringsdagar åker vi buss till och från vandringarna och vandrar cirka 3 timmar per dag. På vandringsdagarna rekommenderar vi att ta med dryck och snacks. Det går bra att köpa med matpaket från vårt hotell eller från närliggande butiker. Under våra vandringsfria dagar ger vår reseledare gärna förslag på olika aktiviteter och utflyktsmål i området. Armação de Pêra är en trevlig ort med både en modern del och en traditionell fiskeby-del. Ortens vackra kuststräcka är inramad av gyllene kalkstensklippor och staden har ett brett utbud av restauranger, caféer och småbutiker.

Dag 8. Armação de Pêra – Hemorten
Efter frukost har vi en fri förmiddag innan vi reser till flygplatsen. Vi flyger med mellanlandning och ankommer till hemorten sen kväll. 

Under resan gör vi följande vandringar:

Vandring Praia da Luz – Ponta da Piedade
Resans första vandring går längs kusten från Praia da Luz till Ponta Piedade. Kustremsorna i Ponta Piedade kantas av häftiga klippformationer, där sandstenen eroderat och format unika grottor och valv. Efter vandringen har vi fri tid i den historiska staden Lagos som var basen för många av upptäcksresorna under 1400-talet. Runt den gamla delen av staden ringlar fortfarande stadsmuren från 1500-talet.

Vandring i Monchique bergen
För dagens vandring åker vi inåt landet till Monchique bergen, vars högsta topp sträcker sig 902 m.ö.h. Vi går i bergets vackra dalgång där den naturliga skogen delar hem med eukalyptus, pinje- och akaciaträdplanteringar. Bussen tar oss upp till bergets högsta topp med utsikt över det vackra bergslandskapet. Vi gör ett besök i byn Caldas de Monchique, en spa-ort känd för sina varma källor. Arkeologiska fynd har hittats från romarna, som sägs ha sett källorna som heliga vatten.  

Vandring utmed Arade floden
Vi vandrar ca tre timmar längs med Arade floden från Estômbar till Silves. Floden som mynnar ut i atlanten var från morernas tid fram tills 1800-talet navigeringsbar upp till orten Silves, en viktig hamn för korkindustrin. Vår vandring avslutas i Silves, en ort belägen på en kulle ovanför Arade floden. Området kring Silves har varit befolkat sedan äldre stenåldern och har bland annat varit under romerskt, visigotiskt och moriskt styre.

Vandring Ria Formosa naturpark
Resans sista vandring äger rum i naturparken Ria Formosa, som är utsedd till ett av Portugals sju naturliga underverk. Parken är en labyrint av småöar, våtmarker, kanaler, vattendrag och sanddynor. Det här gör parken till ett paradis för fågelskådare eftersom över 20 000 fåglar övervintrar här varje år. Parken är också ett viktigt tillhåll för flytt fåglar under sina resor mellan Europa och Afrika, som exempelvis den ståtliga flamingon. Efter vandringen finns möjlighet att besöka Algarves största stad Faro. Det är en charmig gammal stad med kullerstensgator, lummiga parker och historiska byggnader.

För att underlätta vandringarna rekommenderar vi vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula. Allra bäst är vandringskängor. Vandringsstavar kan underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt och enklare medicinkit med bland annat plåster. Vi rekommenderar också att ta med snacks och dryck till vandringarna.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · vandringar enligt program · lokala vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrumstillägg från 2 175:- · rum med havsutsikt från 950:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Algarve

Costa de la Luz

Lissabon

Cascais

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se