Dag 1. Hemorten – Wien
Vi flyger till Wien vid lunchtid och anländer under tidig eftermiddag. Vid ankomst tar vår reseledare med oss till vårt hotell, Leonardo Hotel Vienna, för incheckning. Här ska vi bo fyra nätter. Hotellet ligger mycket centralt, i distriktet Mariahilf, nära den stora shoppinggatan Mariahilfer Straße. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Wien
På hotellet ingår frukost varje morgon. Under förmiddagen gör vi tillsammans med en lokalguide en stadsrundtur i denna vackra stad. Efter lunch på egen hand har vi eftermiddagen till eget förfogande.

Dag 3-4. Wien
Fria dagar i Wien. Under vår vistelse erbjuder vår reseledare att ta med oss på diverse valfria tilläggsutflykter med lokala transportmedel. Biljetter för lokaltrafiken och entréer tillkommer. Spårvagnen stannar i närheten av hotellet. Det finns också många tillfällen att ta sig runt i staden på egen hand.

I kulturstaden Wien finns mycket att se, bland annat Sissi-museet, Hundertwassers Kunsthaus Wien med sitt egendomliga utseende, morgonträning på Spanska ridskolan och Café Sacher där den berömda Sachertårtan skapades.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Wien
Slottet Schönbrunn
Vår reseledare tar med oss med tunnelbana till det mäktiga barockslottet Schönbrunn.  Slottsområdet har bland annat flera slottsträdgårdar och världens äldsta, fortfarande öppna djurpark.

Båttur på Donau
Europas näst längsta flod Donau passerar rakt genom Wien och många av stadens sevärdheter ses med fördel från vattnet. Vi får bland annat se Ernst-Happel-Stadion, FN-staden och Franciskus av Assisi-kyrkan. Intresseanmälan görs före avresa och betalas på plats. Pris ca 270:-.

Wienervalskonsert
En av Wiens höjdpunkter. På kvällen besöker vi Wiener Kursalon i stadsparken. Här ser vi en klassisk konsert med wienervalsuppträdande. Kostnad för biljetter är ca 450:- per person.

Dag 5. Wien - Hemorten
Under morgonen flyger vi tillbaka till vår hemort som vi förväntas nå under lunchtid.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 475:- · extra utflykter
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan den 16/4 2018 bor vi på Hotel Mercure Wien Westbahnhof. På avresorna 23/4, 4/6, 10/9, 24/9 och 1/10 bor vi på Hotel Prinz Eugen.

Andra liknande resor:

Wien

Julkryssning Donau

Wien Nyår

Wien och Salzburg

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se