Dag 1. Hemorten – Wien
Vi flyger till Wien vid lunchtid och anländer under tidig eftermiddag. Väl framme tar vår reseledare med oss till vårt hotell, Leonardo Hotel Vienna, för incheckning. Här ska vi bo fyra nätter. Hotellet ligger mycket centralt, i Mariahilf distriktet, nära den stora shoppinggatan Mariahilfer Straße. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Wien
På hotellet ingår frukost varje morgon. Under förmiddagen gör vi tillsammans med en lokalguide en stadsrundtur i denna vackra stad. Efter lunch på egen hand har vi fri tid att själva bestämma hur vi vill spendera eftermiddagen.

Dag 3-4. Wien
Fria dagar i Wien. Under vår vistelse erbjuder vår reseledare att ta med oss på diverse valfria utflykter med lokala transportmedel. Spårvagnen stannar i närheten av hotellet. Utflykterna ingår men biljetter för lokaltrafiken och entréer tillkommer. Det finns också många tillfällen att ta sig runt i staden på egen hand.

I kulturstaden Wien finns mycket att se, bland annat Sissi-museet, Hunderwasser’s Kunsthaus Wien med sitt egendomliga utseende, morgonträning på Spanska ridskolan och Café Sacher- härkomsten för den berömda Sachertårtan.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Wien
Slottet Schönbrunn
Vår reseledare tar med oss med tunnelbana till det mäktiga slottet Schönbrunn. Detta slott, i barock stil, med sina 1 441 rum är väl värt ett besök. Slottsområdet har bland annat flera slottsträdgårdar och världens äldsta, fortfarande öppna djurpark.

Båttur på Donau
Europas näst längsta flod Donau passerar rakt genom Wien och många av stadens sevärdheter ses med fördel ifrån vattnet. Vi får bland annat se Ernst-Happel stadium, FN-staden och St. Francis av Assisi kyrkan. Intresseanmälan görs före avresa och betalas på plats. Biljettpris ca 200 kr.

Wienervalskonsert
En utav Wiens höjdpunkter. På kvällen besöker vi Wiener Kursalon i stadsparken. Här ser vi en klassisk konsert med wienervalsuppträdande. Kostnad för biljetter är ca 400 kr per person och kan förbokas via resebyrån och betalas under resans gång.

Dag 5. Wien - Hemorten
Under morgonen flyger vi tillbaka till vår hemort som vi förväntas nå under lunchtid.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 475:- · extra utlflykter
Resevaluta: euro

Andra liknande resor:

Wien

Julkryssning Donau

Wien Nyår

Wien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se