tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 11.40 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Resan avgår 07.30 från Göteborg. Vi åker genom södra Sverige och Danmark. I Gedser tar vi färjan över till Rostock. Färjan tar strax under två timmar och det finns möjlighet att äta lunch ombord. Väl i Rostock fortsätter vi mot Berlin. Strax utanför Berlin så övernattar vi på hotellet NH Kleinmachnow. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Berlin – Krakow
Efter frukost så reser vi sydost mot Polen och Wroclaw. Vid lunchtid når vi Wroclaw som är Polens fjärde största stad. Vi gör ett besök i centrum där det blir tid för ett besök på julmarknaden och en lunch på egen hand. Under eftermiddagen fortsätter vi mot Krakow som vi når under kvällen. Vi checkar in oss på centrala Ibis Krakow Centrum som ligger cirka 15 minuters promenad från gamla stan. Här bor vi tre nätter och det ingår frukost varje dag.  

Dag 3. Krakow
Efter frukost gör vi en guidad rundtur i centra Krakow. Vi vandrar bland annat genom gamla stan och ser Mariakyrkan, Klädhallen och slottskomplexet Wavel. Vi har sedan eftermiddagen och kvällen på oss att uppleva julmarknaden och gamla stan på egen hand. Kullsterstensgatorna och de trivsamma gränderna kantas av mysiga restauranger och pubar. Kanske lockar ett besök i den judiska stadsdelen Kazimierz.

Dag 4. Krakow
Efter frukost har vi hela dagen till för egna aktiviteter. De som önskar shoppa rekommenderas att besöka det enorma shoppingcentret Galeria Krakowska. Här finns över 270 butiker samlade och shopping till bra priser.

Dag 5. Krakow – Berlin
Efter frukost reser vi hemåt mot Berlin. Vi övernattar återigen NH Kleinmachnow sydväst om Berlin. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 6. Berlin – Hemorten
Frukost och därefter avresa mot Rostock. Vår båt avgår 13.30. Vi beräknar vara åter i Göteborg cirka 21.45.

Ingår: Bussresa t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 2 middagar · stadsrundtur Krakow · reseledare
Tillägg: Enkelrum 895:-
Resevaluta: Polska Zloty och Euro

32 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.1 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se