tid

Varierande avgångstider från Ulricehamn, Borås, Göteborg, Falkenberg, Malmö och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Köpenhamn – Edinburgh
Vi åker med buss via Öresundsbron till Köpenhamns flygplats. Vi flyger direkt till Edinburgh där vår reseledare tar oss till vårt hotell Ibis Edinburgh Centre South Bridge. Hotellets utmärkta läge gör att vi har nära till det mesta. Gemensam middag under kvällen.

Dag 2. Edinburgh
Efter frukost gör vi en rundtur med lokalguide. I den skotska huvudstaden finns sevärdheter som det mäktiga Edinburgh Castle, huvudgatan The Royal Mile och St Giles-katedralen. Från lunchtid har vi sedan resten av dagen att spendera som vi själva vill.

Dag 3. Loch Lomond
Idag får man själv välja om dagen ska spenderas på egen hand i Edinburgh eller om man vill följa med på vår utflykt till Loch Lomond. På utflykten kan vi se fram emot en båttur på Storbritanniens största, och kanske även vackraste, sjö. På vägen tillbaka till Edinburgh stannar vi på Auchentoshan Distillery där vi får en rundvisning med whiskyprovning (utflykten bokas hemifrån, 525 SEK).

Dag 4. Edinburgh
Efter att vi intagit frukost beger vi oss till Edinburgh Castle som varit en viktig del av den skotska huvudstaden under många århundraden. Många kungligheter har levt och dött innanför dess murar. Slottet tornar vackert upp sig på Castle Rock och har blivit en viktig symbol för landet. På eftermiddagen finns möjlighet för de som vill att besöka ”The Scotch Whisky Experience”, ett museum där vi får en introduktion till whiskyns värld samt prova en av alla de skotska whiskysorterna (bokas hemifrån, 195 SEK). Vill man inte följa med på denna tur är eftermiddagen fri för egna aktiviteter. På kvällen möts vi alla upp för gemensam avslutningsmiddag på en närliggande restaurang.

Dag 5. Edinburgh – Köpenhamn – Hemorten
Frukost och ledig förmiddag. Efter lunch samlas vi för avfärd mot flygplatsen utanför Edinburgh. Vi flyger till Köpenhamns flygplats där vi möts av vår buss. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg ungefär vid midnatt.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 2 middagar · rundtur i Edinburgh med lokalguide · inträde Edinburgh Castle · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 395:- · extra utflykter
Resevaluta: Brittiska Pund

Andra liknande resor:

Skottland

Skottland

Skottland

Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se