Inga fler avgångar i år

tid

Varierande avgångstider från Ulricehamn, Borås, Göteborg, Falkenberg, Malmö och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Pitlochry
Avresa från hemorten under tidig morgon. Vi åker med buss genom Halland och Skåne och därefter via Öresundsbron till Kastrups flygplats i Köpenhamn. Vi flyger direkt till Edinburgh där vår reseledare tar oss till vår buss och vidare in till stadens centrum, där vi får tid för sen lunch innan vi fortsätter norrut till Pitlochry. Under kvällen anländer vi till Scotland's Hotel där vi bor sju nätter. Frukost och middag ingår varje dag.

Dag 2–7. Vandringsdagar Pitlochry
Fem av våra sex dagar vandrar vi tillsammans med en lokal vandringsguide i området runt Pitlochry och Cairngorm. Under dagarna vandrar vi cirka 4–6 timmar och sträckor på cirka 10–14 kilometer. 

En av dagarna ingår ett besök på Edradour Distillery som ligger i utkanten av Pitlochry där vi provsmakar den skotska nationaldrycken whisky. På vår vandringsfria vilodag gör vi en utflykt med buss till Inverness vid floden Ness mynning. Här får vi tid för att strosa och inta lunch på egen hand innan vi åker vidare till Loch Ness för en båttur på denna mytomspunna sjö. 

Dag 8. Pitlochry – Hemorten
Vi lämnar hotellet under morgonen och åker söderut till Edinburgh och flygplatsen. Vi beräknas nå Köpenhamn under eftermiddagen och vår hemort under kvällen.

Svårighetsgraden på våra vandringar i Skottland är jämförbara med till exempel vår vandringsresa till Dolomiterna. Vi vandrar cirka fem till sex timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 200–400 höjdmeter. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna.

För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykt med Inverness och båttur på Loch Ness · 5 vandringar med lokalguide · besök på Edradour Distillery inklusive provning · reseledare
Tillägg: Enkelrum 895:-
Resevaluta: Brittiska pund
Andra liknande resor:

Skottland

Skottland

Edinburgh

Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se