Inga fler avgångar i år

tid

Varierande avgångstider från Ulricehamn, Borås, Göteborg, Falkenberg, Malmö och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen. Flyg från Stockholm på förfrågan.

Dag 1. Hemorten – Pitlochry
Avresa från hemorten under morgonen. Vi åker med buss genom Halland och Skåne och därefter via Öresundsbron till Kastrups flygplats i Köpenhamn. Vårt flyg avgår vid lunchtid och vi flyger direkt till Edinburgh som vi når efter cirka två timmars flygning. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd norrut till Pitlochry. Under sen eftermiddag anländer vi till Scotlands Hotel där vi bor sju nätter. Frukost och middag ingår varje kväll.

Dag 2–7. Vandringsdagar Pitlochry
Fem av våra sex dagar vandrar vi tillsammans med en lokalguide i området runt Pitlochry och Cairngorm. Två av dagarna utgår vandringarna från vårt hotell. Under dagarna vandrar vi cirka 5–6 timmar och sträckor på cirka 10–14 kilometer. På vår vandringsfria vilodag gör vi en bussutflykt till Loch Ness och Inverness som även den ingår i resans pris. En av dagarna ingår ett besök på Edradour Distillery som ligger i utkanten av Pitlochry där vi även provsmakar deras whisky.

Dag 8. Pitlochry – Hemorten
Vi lämnar hotellet under morgonen och åker söderut till Edinburgh och därifrån med flyg hemåt. Vi beräknas nå Köpenhamn under sen eftermiddag och vår hemort under kvällen.

Svårighetsgraden på våra vandringar i Skottland är jämförbara med till exempel vår vandringsresa till Dolomiterna. Vi vandrar cirka fem till sex timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 200–400 höjdmeter. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna.

För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykt Inverness · 5 vandringar med lokalguide · besök på Edradour Distillery inklusive provning · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 075:-
Resevaluta: Brittiska Pund
Speciellt: Resenärer från Stockholm och Oslo flyger direkt från respektive ort till Edinburgh.
Andra liknande resor:

Skottland

Skottland

Edinburgh

Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se