tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter och där det finns möjlighet att äta lunch ombord. Vi passerar Hamburg och kommer fram till utkanten av Hannover där vi checkar in på vårt övernattningshotell. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Friedrichshafen
Efter frukost fortsätter vi genom landskapet Hessen och vidare in i Bayern. Vi passerar Würzburg och Ulm vid Donau med sin imponerande katedral. Härifrån har vi inte långt till vårt huvudmål Bodensjön. På vårt hotell  Seehotel i Friedrichshafen väntar middag och övernattning.

Dag 3. Friedrichshafen – Sipplingen
Efter frukost hämtar vi ut våra cyklar och startar sedan turen runt Bodensjön. El-cykel finns att hyra mot extra kostnad. Den första dagsetappen går längs Bodensjöns norra strand och vårt mål är Sipplingen. Vi lämnar Friedrichshafen, som bland annat är känt för sitt Zeppelinmuseum. Därefter cyklar vi genom barockstaden Meersburg. Vidare förbi den medeltida staden Überlingen. Framåt eftermiddagen når vi Sipplingen och Hotel Krone am See där middag och övernattning väntar. Cirka 40 km.

Dag 4. Sipplingen – Konstanz
Idag har vi siktet inställt på Konstanz som är den största staden vid Bodensjön. Vi passar på att besöka blomsterön Mainau som är en av Bodensjöns mest kända sevärdheter. Här vandrar vi runt bland blomsterfigurer, färgsprakande rabatter och en härlig rosenträdgård. Idag ingår ingen middag utan man får tillfälle att fritt botanisera bland stadens restauranger. Övernattning på Ibis Konstanz. Cirka 35 km.

Dag 5. Konstanz – Rorschach
Tyskland ligger snart bakom oss och vi kommer till Kreuzlingen på den schweiziska sidan. Turen fortsätter genom schweiziska Thurgau, förbi badplatser och genom fina små byar. Vi passerar bland annat orterna Romanshorn och Arbon. Vi övernattar på Hotel Mozart i den schweiziska hamnstaden Rorschach. Middag på egen hand. Cirka 40 km.

Dag 6. Rorschach – Bregenz
Vårt mål idag är Bregenz på den österrikiska sidan av sjön och på vägen korsar vi Rhen. I den gamla delen av Bregenz finns flera byggnader från medeltiden och i centrum finns affärer, kaféer och restauranger. Här bor vi på Hotel Messmer i två nätter. Middag ingår båda kvällarna. Cirka 34 km.

Dag 7. Bregenz – Friedrichshafen – Bregenz
Sista dagen på cykeln tar vi oss tillbaka till Friedrichshafen. På vägen stannar vi och besöker pittoreska Lindau med sitt historiska centrum. Staden ligger på en ö i Bodensjön. Därefter trampar vi de sista milen till Friedrichshafen, där cyklarna återlämnas. Bussen hämtar oss och kör oss tillbaka till festspelsstaden Bregenz. Cirka 40 km.

Dag 8. Bregenz – Hannover
Frukost och avresa mot Hannover. Framåt kvällen når vi vårt övernattningshotell Leonardo Hotel Hannover Airport . Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 9. Hannover – Hemorten
Frukost och därefter avresa till Putgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 8 övernattningar i dubbelrum · 8 frukostar · 6 middagar · inträde Mainau · cykel · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 875:-, Elcykel 575:- köps till vid bokningstillfället
Resevaluta: Euro

119 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.7 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Bodensjön

Vandring i 4 länder

Berninaexpressen

Chur

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se