tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark för att sedan ta färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Chur
Frukost och avresa söderut. Vi kör genom Tyskland och Liechtenstein innan vi under eftermiddagen kommer fram till Chur. Här inkvarterar vi oss på gemytliga Hotel Sommerau där vi ska bo i fem nätter.  Frukost och middag ingår samtliga dagar på hotellet.

Dag 3. Chur
Efter frukost får vi en guidad tur av Chur med en lokalguide. Under eftermiddagen har vi tid att på egen hand upptäcka staden, som är den äldsta i Schweiz. Området här var bebott redan 3 000 år före Kristus. Chur har en charmig medeltida stadskärna med kullerstensgator och historiska byggnader. Ovanför stadens centrum ligger Biskopshovet med katedral och biskopsslott, som påminner om den tid då Chur var furstbiskopsdöme. Vår reseledare hjälper gärna till med tips på aktiviteter och besök.

Dag 4. Dagsutflykt med Berninaexpressen
Idag gör vi en utflykt österut till byn Arosa med Berninaexpressen. Denna tågfärd tar cirka en timme och bjuder på fantastiska vyer över det alpina landskapet. Väl i Arosa, beläget 1 800 meter över havet, har vi egen tid att strosa omkring i denna trevliga alpby. Efter lunch tar vi tåget tillbaka mot Chur. Under eftermiddagen gör vi en vinprovning med tilltugg på Weinhaus Cottinelli i Malans.

Dag 5. Chur
Dagen tillbringar vi efter eget tycke. Vår reseledare hjälper gärna till med tips på utflykter och aktiviteter.

Dag 6. Dagsutflykt till Vierwaldstättersjön med Luzern
Idag gör vi en utflykt västerut till byn Küssnacht, vackert belägen vid Vierwaldstättersjön. Här stiger vi ombord på en färja som tar oss till den bedårande staden Luzern. Mitt i centrum ligger Kapellbrücke, en medeltida träbro som är Europas äldsta övertäckta bro och stadens symbol. En kvarts promenad från den historiska stadskärnan ligger Lejonmonumentet, ett lejon inhugget i en klippa efter Bertel Thorvaldsens ritningar 1821 som minnesmärke över det i Paris 1792 nedskjutna schweizergardet.

Dag 7. Chur – Hannover
Efter frukost påbörjar vi resan hemåt genom Liechtenstein och in i Tyskland. Vi stannar för natten på ett hotell i utkanten av Hannover. Middag på kvällen.

Dag 8. Hannover – Hemorten
Vi fortsätter vår resa hemåt och tar färjan från Puttgarden till Rödby. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45 Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · vinprovning · t/r Berninaexpressen till Arosa · båttur · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 275:-
Resevaluta: Euro och schweiziska franc

Andra liknande resor:

Berninaexpressen

Vandring i 4 länder

Cykel Bodensjön

Bodensjön

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se