Dag 1. Hemorten – Merone
Vi flyger med mellanlandning till Milano på morgonen. Bussen tar oss till vårt hotell i Merone i Comoprovinsen i norra Italien. Merone är en liten by belägen cirka två mil sydost om staden Como och här bor vi fyra nätter på Hotel Il Corazziere. På kvällen samlas vi för en välkomstdrink som följs av en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Heldagsutflykt Comosjön och Lugano
Efter frukost reser vi till staden Como vid Comosjöns sydvästra hörn. Comosjön är en av de högst belägna sjöarna i Italien. Den har beskrivits av den brittiske diktaren Wordsworth som ”en skatt som naturen har hållit för sig själv”. Vi passerar ståtliga villor med himmelsk sjöutsikt och trädgårdar med palmer, cypresser och kamelia. Många celebriteter har sina hem här och vissa hus har använts i filmer. Sedan renässansen har byar utmed Comos stränder ägnat sig åt silkesproduktion. Idag levererar de högsta kvalitet till modehus som Versace och Hermès. 

Under dagen ser vi bergens snöpudrade toppar i fjärran och sluttningarnas grönska alldeles nära. Vi fortsätter till Lugano i södra Schweiz, ett kulturellt högsäte för den italiensktalande delen av landet. Behagligt klimat med generös sol vid Alpernas fot har gjort staden till en känd kurort. Olivträd, ekar och palmträd trivs bredvid varandra i Luganos talrika grönområden. Staden med sin trädkantade strandpromenad och medelhavsatmosfär med butiker och mysiga kaféer, inbjuder till fotografering. På kvällen äter vi gemensam middag på vårt hotell.

Dag 3. Heldagsutflykt Lago Maggiore
Efter frukost reser vi nordväst till Lago Maggiore. Sjön är till fyra femtedelar belägen i Italien, en femtedel i Schweiz. På vår heldagsutflykt åker vi med båt till de små Borromeiska öarna i den italienska delen av Maggioresjön, med palats och vackra barockträdgårdar. Namnet har ögruppen fått av adelsätten Borromeo, vars palats på ön Isola Bella vi besöker. Vi gör också ett stopp på Isola dei Pescatori, ”Fiskarnas ö”, den enda av öarna som är bebodd året om. På eftermiddagen får vi tid att upptäcka den fashionabla kurorten Stresa. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Milano
Efter frukost reser vi söderut till Milano, Italiens ekonomiska huvudstad. Här samsas modehus med historia och kultur. Tillsammans med en lokalguide gör vi en promenad i stadens centrum och ser kända byggnader, såsom operahuset La Scala, den gotiska katedralen Duomo di Milano och gallerian Vittorio Emanuele II med affärer, restauranger och kaféer. Promenaden följs av fri tid då vi kan passa på att besöka något museum, strosa i centrum, shoppa eller kanske njuta en äkta italiensk kaffe. På kvällen bjuds gemensam avskedsmiddag på hotellet.

Dag 5. Merone – Hemorten
Efter frukost har vi förmiddagen till eget förfogande. På eftermiddagen blir det transfer till flygplatsen i Milano för vår hemresa. Vi når vår hemort sent på kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 775:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 4/9 bor vi fyra nätter på Hotel Albavilla i Albavilla som ligger cirka 7 km väster om Merone.

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se