tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.40 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.30 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi checkar in på Ramada Hotel Europa. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Freiburg
Frukost och avresa mot Freiburg. På vägen passerar vi Kassel, Frankfurt am Main och Heidelberg. I Freiburg övernattar vi på Intercity Hotel. Middag på kvällen. 

Dag 3. Freiburg – Fribourg
Vi fortsätter in i Schweiz och stannar till i Emmental för ostprovning på Emmentaler Schaukäserei innan vi åker vidare till Bern. Efter lunch på egen hand möter vi vår lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur i stadens fantastiska centrum. Stadskärnan är med sina gamla hus och arkader med på Unescos världsarvslista sedan 1983. Framåt sen eftermiddag når vi Fribourg där vi bor på centrala NH Fribourg. Middag ingår inte denna kväll utan vi kan fritt botanisera bland stadens många restauranger.

Dag 4. Fribourg – Lausanne – Brig
Efter frukost beger vi oss till Genèvesjön som är Alpernas största sjö. Vi besöker Lausanne som är huvudstad i kantonen. Här trängs lyxiga hus och hotell mellan de höga bergen och sjön. De som önskar kan även göra en båtutflykt på Genèvesjön (extra avgift). Det blir tid för lunch på egen hand och därefter fortsätter vi till Brig och checkar in på  Hotel Central. Middag på kvällen.

Dag 5. Utflykt Zermatt
Eftersom Zermatt är fritt från biltrafik åker vi tåg från Täsch till Zermatt som ligger vid foten av Matterhorn. Matterhorn är med sina 4 478 meter Schweiz högsta berg och kännetecknas av sin pyramidformade topp. Kanske lockar en tur med bergbanan till någon av toppstationerna Gornergrat eller Klein Matterhorn (extra avgift). Biljetten kostar cirka 90 schweizerfranc t/r men väl uppe belönas du av en panoramautsikt som är svårslagen. Vi får tid till att äta lunch på egen hand innan vi återvänder med tåget till Täsch. Middag på kvällen.

Dag 6. Brig – Utflykt Glaciärexpressen – Feldkirch
Vi lämnar hotellet och stiger ombord på Glaciärexpressen. Under fyra timmar får vi en fantastisk naturupplevelse genom panoramafönstren på Alpernas mest kända tågrutt. Tåget tar oss över Oberalppass på 2 033 meters höjd och vidare till Chur där vår buss möter för att ta oss till Feldkirch. Vi checkar in på Central Hotel Leonhard. Middag på kvällen.

Dag 7. Feldkirch – Hannover
Frukost och därefter avresa till Hannover. Här bor vi på Ramada Hotel Europa. Middag på kvällen.

Dag 8. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.30, Göteborg 20.45 och Stockholm 21.30

Ingår: 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 6 middagar · Glaciärexpressen · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 575:- · båtutflykt Genevesjön · bergbana vid Matterhorn
Resevaluta: Euro och schweiziska franc

87 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Glaciärexpressen

Lago Maggiore

Italiens sjöar

Piemonte Ligurien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se