Dag 1. Hemorten – Garda
Vi flyger med mellanlandning till Milano. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till Garda. Vi checkar in på Hotel Astoria Alla Torre som ligger strax intill strandpromenaden i centrala Garda. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Malcesine och Riva del Garda
Frukost. Vi åker längs med Gardasjöns östra sida till Malcesine och stannar under förmiddagen till i den pittoreska byn med fästningen Castello Scaligero, belägen på en klippa alldeles vid vattnet. Vi fortsätter sedan till Riva del Garda som ligger vid sjöns norra ände. Här finns gott om trevliga restauranger, kaféer och butiker. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 3. Verona och Valpolicella med vinprovning
Efter frukost är det avresa för ett besök i staden där ett av historiens största kärleksdramer utspelar sig. Vi åker till Romeos och Julias Verona där vi gör en guidad rundtur. Här finns mycket vackert att beskåda, exempelvis torgen Piazza Brà med den romerska arenan och Piazza dei Signori med imponerande byggnader från olika epoker. Efter den guidade rundturen och lunch på egen hand åker vi vidare mot det böljande landskapet i vindistriktet Valpolicella. Vi gör en vinprovning med tilltugg i detta område där några av Italiens mest populära viner produceras innan vi återvänder till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 4. Mantova och Valeggio
Efter frukost reser vi till Mantua som ligger cirka sju mil söder om Garda. Staden som sedan 2008 finns med på Unescos världsarvslista grundades troligtvis av etruskerna, och de centrala delarna omges på tre sidor av konstgjorda sjöar som skapades redan på 1100-talet. Här får vi en guidad rundtur med lokalguide i den gamla stadskärnan som domineras av hertigpalatset. Under eftermiddagen besöker vi Borghetto, en del av staden Valeggio. Den romantiska lilla byn består enbart av några få hus, men de är väldigt vackra och det är nästan som att tiden stått stilla. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Venedig
Efter en tidig frukost beger vi oss till Venedig, kanalernas och gondolernas stad. Tillsammans med en lokalguide gör vi en promenad och ser bland annat Markusplatsen med den fantastiska Markuskyrkan, byggd i bysantisk stil och utsmyckad med mängder av guld. Vi går längs smala gränder över många små broar och avslutar turen vid den berömda Rialtobron, en av endast fyra broar över Canal Grande. Sedan har vi tid att på egen hand äta lunch och utforska staden ytterligare, innan vi återvänder till Garda. Middag på kvällen.

Dag 6. Sirmione och Bardolino med olivoljeprovning
Frukost. Idag åker vi till Sirmione och tillbringar förmiddagen på egen hand i dess historiska centrum som är beläget på spetsen av den smala landtunga som sträcker sig ut i Gardasjön. Hit kommer besökare för att uppleva stadens smala gränder, den medeltida borgen och ruinerna av en romersk villa. Efter lunch åker vi till Bardolino och dess omgivningar där vi ska göra en olivoljeprovning. Vi får prova olivolja av högsta kvalitet tillsammans med typiska läckerheter från området. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Garda
Efter frukost har vi en dag fri för egna aktiviteter. Vi har nu tid att uppleva Gardas långa och trevliga strandpromenad som är kantad av restauranger och barer samt den fina medeltida stadskärnan. Med båt eller buss är det möjligt att ta sig till andra utflyktsmål längs sjön, till exempel Gabriele d’Annunzios magnifika villa Il Vittoriale på sjöns västra sida. Middag på kvällen.

Dag 8. Garda – Hemorten
Efter sovmorgon och frukost får vi fri tid i Garda under dagen. På eftermiddagen åker vi till flygplatsen och efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under sen kväll.

Ingår: 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · en vinprovning · en olivoljeprovning · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 195:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Cykel Gardasjön

Gardasjön

Smaker av Italien

Val di Fiemme

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se