Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Garda
Vi flyger med mellanlandning till Italien. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till Garda. Vi checkar in på Hotel Astoria Alla Torre som ligger strax intill strandpromenaden i centrala Garda. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Utflykt Malcesine och Riva del Garda
Under en lång halvdagstur besöker vi Gardasjöns nordligaste spets. Vi stannar till i Malcesine som domineras av fästningen Castello Scaligero, vackert belägen på en klippa. Här kliver vi ombord på en turbåt som tar oss till Riva del Garda, en populär ort för seglare och surfare. Här finns gott om trevliga restauranger, kaféer och butiker. Under eftermiddagen kör vi söderut längs sjöns östra sida tillbaka till Garda. Middag på kvällen.

Dag 3. Halvdagsutflykt Sirmione
Under dagen gör vi en halvdagsutflykt till pittoreska Sirmione. Staden ligger på en smal landtunga vid sjöns södra sida. Hit kommer besökare för att uppleva stadens smala gränder, den medeltida borgen och ruinerna av en romersk villa. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Mantua
Efter frukost reser vi till Mantua som ligger cirka sju mil söder om Garda. Staden ligger i Lombardiet och är sedan 2008 med på Unescos världsarvslista. Mantua grundades troligtvis av etruskerna och de centrala delarna omges på tre sidor av konstgjorda sjöar som skapades redan på 1100-talet. Här får vi en guidad rundtur med lokalguide i den gamla stadskärnan som domineras av hertigpalatset. Under dagen gör vi även ett besök hos en lokal osttillverkare för att provsmaka den berömda osten Grana Padano. Middag på kvällen.

Dag 5. Operaföreställning i Verona
Vi tillbringar förmiddagen på egen hand i Garda. Orten ligger vid en liten bukt och domineras av den ståtliga Gardaklippan. Utmed strandpromenaden finns flera restauranger, kaféer och glassbarer med trevliga uteserveringar. Efter en gemensam lunch på vårt hotell beger vi oss till Romeos och Julias stad Verona där vi gör en promenad med lokalguide. Vi ser bland annat Julias balkong innan vi kommer till Piazza Brà och arenan där Verdis opera Aida spelas. Föreställningen inleds 21.00. Det är en underbar scen med fantastisk akustik, och när cirka 15 000 åskådare tänder sina ljus och ouvertyren spelas blir det ett minne för livet. Efter föreställningen reser vi direkt hem till vårt hotell.

Dag 6. Heldagsutflykt Venedig
Efter en tidig frukost beger vi oss till Venedig, kanalernas och gondolernas stad. Tillsammans med en lokalguide gör vi en promenad och ser bland annat Markusplatsen med den fantastiska Markuskyrkan, byggd i bysantisk stil och utsmyckad med mängder av guld. Vi går längs smala gränder över många små broar och avslutar turen vid den berömda Rialtobron, en av endast fyra broar över Canal Grande. Sedan har vi tid att på egen hand äta lunch och utforska staden ytterligare, innan vi återvänder till Garda. Middag på kvällen.

Dag 7. Heldagsutflykt Lago d’Iseo
Efter frukost reser vi västerut till den vackra sjön Lago d’Iseo som ligger mellan Brescia och Bergamo. Sjön ligger bland vinodlingar och omges av höga berg. Mitt i sjön finns en ö som nästan uteslutande består av det dramatiska berget Monte Isola. Vi gör en båttur på sjön och får tid för lunch på egen hand på ön. På eftermiddagen besöker vi en vingård i det berömda vindistriktet Franciacorta och får provsmaka några av de viner som produceras där. Middag på kvällen.

Dag 8. Garda – Hemorten
Efter sovmorgon och frukost får vi fri tid i Garda under dagen. På eftermiddagen åker vi till flygplatsen och efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under sen kväll.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 6 middagar · en lunch · alla utflykter · operabiljett · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 275:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Utflykterna kan komma att genomföras i en annan ordning. Resenärer från Kastrup/Gardemoen/Arlanda har tidigare hemresa för avresorna 22/7 och 5/8.

131 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.7 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Gardasjön

Cykel Gardasjön

Gardasjön

Smaker av Italien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se