Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. Ombord finns det möjlighet att äta lunch. Vi kommer under kvällen fram till Bremen där vi checkar in på vårt hotell i utkanten av staden. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Bremen – Épernay
Frukost och avresa till Épernay som är en charmig liten stad omgiven av vinodlingar, även känd som ”champagnens huvudstad”. Vi bor en natt på Best Western Hotel De Champagne. Middag på närliggande restaurang.  

Dag 3. Épernay – Beaune
Efter frukost gör vi ett besök på anrika champagnehuset Mercier där vi smakar på två kvaliteter (utflykten kostar 25 euro). Sedan fortsätter vi till medeltida Beaune, bourgognevinernas huvudstad. Vi checkar in på Hotel Au Grand Saint Jean som ligger mitt i centrum. Middagen serveras på en trevlig restaurang. 

Dag 4. Utflykt ”Route des Grands Crus”
Frukost. Idag gör vi en bussfärd på vinvägen, förbi Corton-berget och flera kända byar. I Vosne-Romanée säljer de mest berömda producenterna, La Romanée-Conti, La Tâche och Richebourg, sina viner för flera tusen euro per flaska! Vi besöker det ansedda Château du Clos de Vougeot där vi får en guidning. Sedan åker vi vidare till Clos Saint Louis där Philippe och Martine Bernard berättar om arbetet på vingården och låter oss smaka gårdens viner tillsammans med en hemlagad buffé. Kvällen är fri och vi äter middag på egen hand.

Dag 5. Beaune – Colmar
Efter frukost besöker vi ”Hospices de Beaune” som kännetecknas av sitt glaserade tegeltak som lyser mot oss i gult, rött, blått och grönt. Byggnaden uppfördes 1443 och fungerade som sjukhus. Här fick stadens fattiga gratis sjukvård som bekostades av vin och salt. Vi reser sedan vidare mot Colmar, staden som kallas ”lilla Venedig” tack vare sina kanaler. En del av färden går längs Alsaces berömda vinväg som slingrar sig genom vackra kuperade landskap med vinstockar på de böljande sluttningarna. Vi bor på två nätter på  Hotel Turenne i centrala Colmar. Middag på närliggande restaurang på kvällen.

Dag 6. Utflykt vinskörd
Efter tidig frukost gör vi en kort bussresa till vinodlingen i Soultzmatt, iförda tåliga kläder och rejäla skor. Seppi Landmann är van att instruera såväl vana plockare som nybörjare. Efter några timmar blir det kafferast och senare vinprovning och en glad lunch med vin kring bord uppställda bland vinfälten. Vi kommer tillbaka till hotellet på eftermiddagen och har möjlighet att besöka det närliggande museet Unterlinden med sitt berömda Isenheimaltare från 1500-talet. Kvällen är fri för egna strövtåg i Colmar.

Dag 7. Colmar – Hannover
Frukost och avresa. Vi reser norrut och snart når vi tyska gränsen. Vi gör ett besök i drottning Silvias födelsestad Heidelberg och fortsätter sedan mot Hannover där vi tar in på vårt övernattningshotell. På kvällen äter vi vår sista gemensamma middag.

Dag 8. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar att vara i Malmö 16.30, Göteborg 20.45 och Stockholm 21.30.

Ingår: 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 5 middagar · 2 luncher med vin · vinskördedag · 2 vinprovningar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 225:- · champagnehuset Mercier
Resevaluta: Euro

39 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.7 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Paris

Paris

Paris

Champagne

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se