Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.40 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.30 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi tar färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Bremen där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Bremen – Reims
Frukost och avresa till Reims, den största staden i distriktet Champagne. Vi checkar in på centralt belägna Grand Hotel Continental. Här ska vi bo i två nätter. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. 

Dag 3. Utflykt Champagne
F Frukost. På förmiddagen har vi fri tid för att på egen hand upptäcka staden Reims. På eftermiddagen gör vi en utflykt för att lära känna Champagne. Vi färdas över de böljande kullarna och i Épernay besöker vi det anrika champagnehuset Mercier där vi smakar på två kvaliteter (utflykten kostar 25 euro). På hemvägen stannar vi till i Hautvillers där Dom Pérignon ”uppfann” champagnen. På kvällen äter vi middag på en restaurang i närheten av vårt hotell.

Dag 4. Reims – Colmar
Vi reser vidare mot regionen Alsace och Colmar, staden som är känd för sina vackra hus och kanaler. Vi checkar in på centralt belägna Best Western Grand Hotel Bristol. Här ska vi bo i tre nätter. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Utflykt vinskörd
Efter tidig frukost gör vi en kort bussresa till vinodlingen i Soultzmatt iförda tåliga kläder och rejäla skor. Seppi Landmann är van att instruera såväl vana plockare som nybörjare. Efter några timmars vinplockning blir det kafferast och senare en glad lunch med vin kring bord uppställda bland vinfälten. På eftermiddagen gör vi ett besök i vinkällaren samt en vinprovning. Kvällen är fri för egna upptäcktsfärder i Colmar.

Dag 6. Utflykt Strasbourg
Utflykt till Strasbourg, huvudorten i Alsace med 2 000-årig historia och många sevärdheter som korsvirkeskvarteret ”Petite France”, den gotiska katedralen Notre- Dame och Europaparlamentet. Under en kanalbåtsfärd ser vi allt under 1 timme och 15 minuter (båtturen ingår inte i resans pris och kostar 15 euro). På vägen tillbaka till Colmar följer vi delvis ”Route des vins” och stannar till i Riquewihr där vi får möjlighet att avsmaka och köpa vin. På kvällen är det dags för resans gastronomiska höjdpunkt: en femrätters middag på ”Auberge du Cheval Blanc” i Westhalten (en stjärna i Michelin) med tillhörande viner och kommentarer om hur man kombinerar mat och vin.

Dag 7. Colmar – Hannover
Frukost och avresa. Vi reser norrut genom Tyskland. Längs vägen gör vi ett besök i drottning Silvias födelsestad Heidelberg. Under tidig kväll anländer vi till Hannover där vi tar in på vårt övernattningshotell. Middag på kvällen.

Dag 8. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.30, Göteborg 20.45 och Stockholm 21.30.

Ingår: 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 6 middagar (varav en gourmetmiddag med vin) · en lunch med vin · vinprovning · vinskördedag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 645:- · besök champagnehuset Mercier · kanalbåtstur i Strasbourg
Resevaluta: Euro
Speciellt: Avresan 14/9 bor vi dag 2-3 på Best Western Hotel de Champagne i Épernay. Dag 4-7 bor vi på Hotel Turenne i Colmar. Dag 8 bor vi i utkanten av Bremen. På denna avresa görs inget besök i Heidelberg dag 7.

117 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Champagne

Champagne

Paris

Paris

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se