tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Berlin där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Berlin – Bratislava
Frukost och avresa mot Tjeckien. Vi passerar Prag och reser via Brno till Slovakiens huvudstad Bratislava. Här bor vi på Mercure Bratislava Centrum. Middag på kvällen.

Dag 3. Bratislava – Budapest
Frukost och därefter en guidad rundtur i Bratislava med lokalguide. Staden har under flera hundra år tillhört Österrike-Ungern under namnet Pressburg. Efter lunch reser vi den korta biten till Budapest. Vi inkvarterar oss på Hotel Lions Garden. Hotellet håller utmärkt standard och ligger på Pestsidan nära stadsparken. Middag på kvällen.

Dag 4. Budapest
Efter frukost gör vi en stadsrundtur med en lokalguide som visar oss bland annat Mattiaskyrkan, Fiskarbastionen, Gellértberget, broarna, Hjältarnas torg, parlamentsbyggnaden och operan. Efter stadsrundturen har vi fri tid i centrum för lunch och möjlighet att på egen hand besöka saluhallen som finns i södra änden av gågatan Váci utca. Här finns allt mellan himmel och jord, bland annat hundratals sorters ostar, korvar och kryddor. Middag på kvällen.

Dag 5. Utflykt Pusztan
Frukost. Heldagsutflykt till den riktiga ungerska pustan sydost om Budapest. Vi smakar ungersk palinka, åker häst och vagn, lyssnar på musik och ser en fantastisk hästshow. Hästshowen framförs av ungerska cowboyer, så kallade chicos, som visar sina färdigheter på hästryggen och med sina piskor. Därefter äter vi lunch med äkta gulaschsoppa. Hela utflykten kostar 340:- och föranmäls till resebyrån men betalas under resans gång. Middag på kvällen. Efter middagen gör vi en kortare stadsrundtur och ser Budapest i kvällsmörkret.

Dag 6. Budapest – Brno
Frukost och fri förmiddag i Budapest. De som önskar kan göra ett besök på något av Budapests badhus. Ungerska bad är en upplevelse. De mest populära är Gellért- och Széchenyibaden med vatten från varma källor. Vid lunchtid reser vi norrut via Bratislava till Brno i sydöstra Tjeckien. Här checkar vi in på Hotel Holiday Inn. Middag på kvällen.

Dag 7. Brno – Berlin
Frukost och avresa mot Berlin. Under morgonen reser vi genom jordbrukslandskapen i Mähren och på förmiddagen passerar vi Prag. Framåt eftermiddagen korsar vi bergskedjan Erzgebirge i gränstrakterna mellan Tjeckien och Tyskland. Vi fortsätter genom södra Sachsen och korsar Elbe nära Dresden. Under början av kvällen når vi vårt hotell i utkanten av Berlin, där vi också äter gemensam middag.

Dag 8. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 675:- · utflykt till Pusztan 340:-
Resevaluta: Ungerska forinter och Euro

268 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Budapest

Budapest-Wien

Budapest

Nyårskryssning Donau

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se