tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.40 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.30 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till Berlin där vi checkar in på vårt hotell Park Inn Alexanderplatz. Hotellet ligger centralt vid Alexanderplatz och på kvällen äter vi middag på egen hand på någon av stadens alla mysiga restauranger.

Dag 2. Berlin – Prag
Efter frukost gör vi en rundtur genom Berlin. Vi fortsätter därefter söderut förbi Dresden och når framåt eftermiddagen Prag, där vi bor två nätter på Hotel Expo. Middag på kvällen.

Dag 3. Prag
Efter frukost samlas vi för en cirka fyra timmars rundtur och promenad i Prag med lokalguide. Största delen görs till fots och vi ser bland annat Pragborgen, Karlsbron, gamla stan och Vaclavplatsen. Eftermiddagen tillbringas på egen hand. På kvällen äter vi middag på en restaurang med tjeckiska specialiteter där vi även får se ett folkloreuppträdande. Kvällsutflykten inklusive middag, dryck och underhållning kostar 295:-.

Dag 4. Prag – Budapest
Vi reser vidare genom Böhmen och Mähren mot Budapest. På vägen passeras tjeckiska Brno. Under början av kvällen når vi Budapest där vi tar in på  Leonardo Hotel Budapest. Hotellet ligger i stadsdelen Pest cirka 20 minuters promenad från saluhallen och här bor vi i två nätter. Middag på kvällen.

Dag 5. Budapest
Efter frukost gör vi en stadsrundtur med en lokalguide som visar oss bland annat Mattiaskyrkan, Fiskarbastionen, Gellértberget, broarna, Hjältarnas torg, parlamentsbyggnaden och operan. Efter stadsrundturen har vi fri tid i centrum för lunch. På kvällen gör vi en kvällsutflykt till en folkloreföreställning där vi även äter kvällens middag. Utflykten inklusive middag kostar 325:-.

Dag 6. Budapest – Wien
Frukost och avresa till Wien. Vi övernattar två nätter på Hotel Leonardo i centrala Wien. På kvällen gör vi en kvällsutflykt till stadsdelen Grinzing som är känd för sina vinodlingar och många vinstugor. Vi besöker en vinstuga för att njuta av en middagsbuffé. Utflykten kostar 295:-.

Dag 7. Wien
Efter frukost gör vi en stor rundtur i Wien med lokalguide. Vi åker genom centrum och passerar operan, parlamentet och rådhuset. Vi kör över Donau ut till FN-staden och åter till centrum via Hundertwasserhaus. Därefter promenerar vi i centrum och passerar bland annat genom slottskomplexet Hofburg. Vi äter lunch på egen hand och har eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 8. Wien – Berlin
Frukost och avresa norrut mot Berlin. Vi reser via Tjeckien och når framåt kvällen vårt hotell strax utanför Berlin. Middag på kvällen.

Dag 9. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.30, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.30.

Ingår: 8 övernattningar i dubbelrum · 8 frukostar · 4 middagar · 3 stadsrundturer · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 295:- · kvällsutflykter
Resevaluta: Euro, tjeckiska koruna, ungerska forinter
Speciellt: Avresan 17/4 går i omvänd ordning Berlin-Wien-Budapest-Prag-Berlin och i Prag bor vi på Hotel International. På avresan den 4/9 bor vi på hotell Van der Valk Hotel utanför Berlin på utresan och då ingår middag på hotellet. På hemresan bor vi på Park Inn Alexanderplatz och då är det middag på egen hand. På avresan 25/9 bor vi på utresan i Berlin på Abba Berlin Hotel.

237 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Budapest

Budapest

Nyårskryssning Donau

Budapest

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se