tid

06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.00 Alingsås, 08.20 Vårgårda, 09.10 Skara och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Avresa från hemorten under morgonen. Vi stannar i Götene och Arboga innan vi kommer till Stockholm. Tallinks färja avgår 17.00. Vi bor i tvåbäddshytt med båda sängarna på golvet. I baren spelar dansbandet upp och lite senare blir det underhållning av en showgrupp. I puben sjunger en trubadur och dansgolvet är öppet till långt fram på småtimmarna. Vi fyndar i fartygets välsorterade butik. Ombord finns också bastu och bubbelpool. För er som har förbokat buffé är det bara att slå sig ner till bords och njuta av det stora smörgåsbordet.

Dag 2. Riga
Frukost. Under morgonen lägger färjan till i Riga. Där väntar vår lokalguide som tar oss med på en tre timmars stadsrundtur genom denna gamla hansestad som grundades 1201. Vi ser bland annat Frihetsmonumentet, domkyrkan, Svenskporten och Stora torget. En del av rundturen görs till fots. Därefter ges tillfälle för sen lunch och sedan kör vi till centralt belägna Albert Hotel. Middag på kvällen.

Dag 3. Riga – Tallinn
rukost och sedan avresa mot Tallinn. Vi stannar för lunchpaus i Pärnu som är en populär sommarstad. I Tallinn bor vi på Park Inn Central. Hotellet har ett bra läge med gångavstånd till gamla stan. Det finns gott om tid att utforska staden på egen hand. Middag på kvällen.

Dag 4. Tallinn
Frukostbuffé. Utcheckning från hotellet och lastning av bussen. Vi möter vår lokalguide som tar oss med på en rundtur. Inledningsvis åker vi buss för att få perspektiv över staden. I utkanten av centrum finns Sångarfältet där Tallinns sångfestival anordnas. Avslutningsvis vandrar vi vid Domberget och i gamla stan. Här finns medeltida bebyggelse, kullerstensgator och en vacker ringmur. På eftermiddagen har vi tid för egna strövtåg och shopping. Färjan avgår 18.00 och för er som förbokat buffén bjuds ett stort smörgåsbord.

Dag 5. Stockholm – Hemorten
Frukostbuffé. Vi kommer till Stockholm vid 10-tiden och fortsätter därefter till Göteborg som vi når cirka 18.00.

Ingår: 2 övernattningar i dubbelrum · 2 nätter i dubbelhytt · 4 frukostar · 2 middagar · stadsrundturer i Riga och Tallinn · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 995:- · Utsideshytt från 400:- per hytt · Buffé utresa 310:- · Buffé hemresa 310:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 20/5 bor vi på Radisson BLU Latvija i Riga. Avresorna 8/5, 25/7, 30/8 och 21/9 är sexdagarsresor med en extra natt i Riga inklusive middag.

234 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se