tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.00 Alingsås, 08.20 Vårgårda, 09.10 Skara, 12.00 Örebro, 16.00 Stockholm och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Avresa från hemorten under morgonen. Vi stannar i Götene och Arboga och kommer sedan till Stockholm där vi går ombord på Silja Lines fartyg som avgår 16.45. På kvällen är det underhållning ombord. För dem som önskar serveras det stor middagsbuffé.

Dag 2. Helsingfors – St Petersburg
Efter frukost ombord anländer vi till Helsingfors. Vi kliver på bussen som tar oss till den ryska gränsen vid Vaalimaa. Efter att vi kommit in i Ryssland fortsätter vi vägen förbi Viborg. Därefter åker vi mot Karelska näset och kommer fram till Sankt Petersburg och Hotel Ladoga. Här bor vi i fyra nätter. Middag på kvällen.

Dag 3. St Petersburg
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss med på en stor stadsrundtur i Sankt Petersburg. Ståtliga palats, gator och avenyer ger ett pampigt intryck. Därefter äter vi gemensam lunch där vi bland annat bjuds på borsjtj, den traditionella ryska rödbetssoppan. På eftermiddagen besöker vi Vinterpalatset med sina konstskatter. Det är även här man finner Eremitaget, ett konstmuseum. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Peterhof
Vi beger oss på en guidad utflykt till Peterhof, som är känt för alla sina vackra fontäner. Mest känd är Stora kaskaden, en vattentrappa nedanför palatset, bestående av 64 fontäner och 37 förgyllda bronsskulpturer. Här finner vi även en skulptur föreställande Simson, som bänder upp lejonets gap. Detta ska symbolisera Rysslands seger över Sverige i slaget vid Poltava. Framåt eftermiddagen åker vi ut till Nikolajevskijpalatset. Väl tillbaka på hotellet äter vi en sen middag.

Dag 5. Utflykt Peter Paulfästningen
Frukost och sedan avfärd till Peter-Paulfästningen. Fästningen är stadens äldsta del och en av de främsta sevärdheterna. På eftermiddagen gör vi en båttur på Neva. Middag på kvällen.

Dag 6. St Petersburg – Tallinn
Efter frukost är det dags att lämna Sankt Petersburg. Vi åker tillbaka via Tallinn och slutför därigenom vår resa runt Finska viken. Tallinks fina fartyg avgår 18.10. För dem som önskar erbjuds det middagsbuffé.

Dag 7. Stockholm – Hemorten
Frukost i matsalen. Vi beräknar anlända till Stockholm 10.15 och därefter fortsätter vi mot Göteborg som vi når cirka 17.30.

Senast fem veckor före avresa måste ert pass och intyg på reseförsäkring vara oss tillhanda. Passet måste gälla i 6 månader efter hemkomst och ha två tomma sidor för stämpling/visering. En reseförsäkring ingår vanligtvis i en normal hemförsäkring. Kontakta ert försäkringsbolag och beställ ett underskrivet intyg på engelska. Passet och viseringen får ni tillbaka i bussen vid avresan. 

Ingår: 4 övernattningar i dubbelrum · 2 övernattningar i dubbelhytt · 6 frukostar · 4 middagar · en lunch · alla utflykter · reseledare · visum
Tillägg: Enkelrum 1 425:-, utsideshytt 200:- per hytt, middagsbuffé utresa 310:-, middagsbuffé hemresa 310:-
Resevaluta: Rubel och euro för lunch dag 2 och dag 6

184 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se