tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 06.45 Bollebygd, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.20 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Denna dagstur startar från Göteborg 07.30. Vi kör söderut och vårt första stopp under hantverksrallyt är Källdalens trädgårdar öster om Varberg. Här bjuds vi på förmiddagsfika och får möjlighet att inhandla säsongens fina grönsaker, rotfrukter och kryddor. Nästa stopp är British Farmhouse. Här möter Claire och Mattias Kjerrman upp och Mattias berättar om deras småskaliga uppfödning av naturbeteskött, även denna gård är eko-certifierad. Ett härligt möte mellan natur, djur och människan. Här kan man handla köttprodukter av prima kvalitet. Vi åker vidare i matrallyt och kommer fram till mikrobryggeriet Folkared 15 där vi gör ett längre depåstopp. Vi äter lunch och gör en ölprovning. Phil, som är engelsman berättar om bryggeriets olika ölsorter och vi smakar oss igenom vissa utvalda sorter. Här kan vi dessutom handla folköl, produkter från Lillys Mathantverk och honung från traktens bidrottning, Catarina Bengtsson, Folkareds Kvarn. Efter besöket väntar matrallyts sista stopp, Öströö Fårfarm. Hos Jeanette och Kristian som driver denna fantastiska farm serveras eftermiddagsfika i trädgården eller i Brännvinskällaren, vi inhandla delikatesser i köttboden och njuter av omgivningarna. Efter en smakrik heldag är vi i mål och vänder hemåt mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 17.30.

Ingår: Bussresa t/r · besök och förmiddagsfika på Källdalens trädgårdar · besök på British Farmhouse · lunch och ölprovning på Folkared 15 · besök och eftermiddagsfika på Öströö Fårfarm · reseledare
Speciellt: Ta gärna med kylväska. Vi erbjuder även dagsturen Hantverksrallyt i samma område fast inriktning på hantverk.

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se