Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 06.45 Bollebygd, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.20 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Denna dagstur startar från Göteborg 07.30. På vägen besöker vi Lizzies café i Holm, där vi serveras kaffe och smörgås i lantlig miljö. Därefter fortsätter vi mot Båstad där en lokalguide möter oss för en historisk vandring i centrum. Vår promenad blir en resa från medeltiden och framåt. Krig och katastrofer blandas med fredlig utveckling samt berättelser om intressanta namn med koppling till Båstad.

Efter vårt besök i Båstad åker vi vidare till Båstad Golfklubb där vi serveras en god lunch. Sedan fortsätter vi mot Hovs hallar, där Hallandsåsen och havet möts på ett dramatiskt sätt med höga uppspruckna klippbranter, raukar och grottliknande formationer.

I den idylliska orten Torekov tillbringar vi lite tid på egen hand innan vi på vägen mot Svenstad besöker Västra Karups kyrka där Birgit Nilsson ligger begravd. I Svenstad får vi följa med in i den berömda operasångerskans föräldrahem och besöka Birgit Nilsson-museet med mängder av minnen såväl från hennes barndom som från hennes fantastiska karriär. Under besöket på museet serveras vi kaffe och kakor på gårdens kafé där bakverken är hämtade från ”La Nilssons” egen receptskatt! Vi beräknar att vara tillbaka i Göteborg 20.30.

Ingår: Bussresa t/r · förmiddagsfika på Lizzies café · lunch på Båstad Golfklubb · eftermiddagsfika på Birgit Nilsson-museet · historisk vandring i Båstad med lokalguide · inträde och guidning på Birgit Nilsson-museet · reseledare
Speciellt: Om vår dagstur sammanfaller med tävlingsdagar på Båstad Golfklubb äter vi istället vår lunch på Båstad Företagsby.

107 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.8 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Falkenbergsrevyn

Vandring Söderåsen

Ullared shopping

Ullared

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se