Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 06.45 Bollebygd, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.20 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Denna dagstur startar från Göteborg 07.30 och vi följer västkusten söderut. I trakterna runt Ängelholm stannar vi till vid Hotell Erikslund där vi bjuds på kaffe och en halv fralla. Resan går sedan vidare söderut och vi gör ett stopp på Höganäs Outlet där vi kan botanisera bland flertalet butiker i cirka en timme. Därefter besöker vi saluhallen i Höganäs med ett stort utbud av närodlade och förädlade råvaror från Kullabygden i de gamla ugnshallarna i fabriken där man tidigare tillverkade den berömda keramiken som blivit ett signum för bygden. Det är också här som vi äter vår gemensamma lunch som består av en trerätters buffé inklusive dryck.

Mätta och belåtna åker vi sedan vidare ut mot Kullaberg där vi gör en promenad upp till naturum och Kullens fyr tillsammans med vår reseledare. Vi fascineras av den dramatiska och vilda naturen och njuter av utsikten uppe vid Sveriges äldsta och ljusstarkaste fyr. För de som vill finns möjlighet att promenera de 32 trappstegen ända upp till toppen av fyren. Vi fortsätter sedan till den pittoreska badorten Mölle, vackert belägen vid Öresunds norra inlopp med Kullaberg som bakgrund. Här promenerar vi runt med vår reseledare och får höra om ortens historia och badliv. Vi avrundar därefter vår dag med en eftermiddagsfika på kaffestugan på Krapperups slott. Slottet uppfördes i mitten av 1500-talet och ligger omgivet av en vacker park. Det drivs idag av en stiftelse som har i uppgift att bland annat stödja vetenskap och forskning. Efter en härlig och intressant dag på Kullahalvön reser vi sedan tillbaka mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 19.30. 

Ingår: bussresa t/r · förmiddagsfika på Hotell Erikslund · lunch i saluhallen i Höganäs · eftermiddagsfika i kaffestugan på Krapperups slott · inträde Kullens fyr · reseledare

21 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Vandring Söderåsen

Köpenhamn

Falkenbergsrevyn

Rigoletto

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se