Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 06.45 Bollebygd, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.20 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi åker från Göteborg 07.30 och intar vår förmiddagsfika på trevliga Skottorps slott. Slottet är ett av Sveriges bäst bevarade empireslott och kanske mest berömt för att Karl XI gifte sig här med Ulrika Eleonora av Danmark. Här finns också möjlighet att besöka den lilla ostbutiken med ostar från Skottorps mejeri. Därefter åker vi vidare mot Sofiero. Här har vi gott om tid att promenera och botanisera på egen hand. Vi beräknar att vara tillbaka i Göteborg cirka 19.00.

Öppningsdagen – Konst och skulptur (13 april)
Sofiero öppnar för säsongen i anslutning till påskhelgen då också den välkända konstrundan i Skåne äger rum. I parken står ett land art-verk skapat av två internationellt erkända land art-konstnärer från Italien. I slottet invigs Konst på kryss , en konstutställning i samarbete mellan Helsingborgs och Helsingörs konstföreningar. Utställningen pågår t.o.m. 23 april varpå den flyttas till Marienlyst i Helsingör. I Orangeriet öppnar vårutställningen Kokedamas – den svävande trädgården, skapad av Aia Jüdes. Utställningen visar en unik och drömlik svävande trädgård med inspiration från Japan. Pågår till 7 maj. I parken kommer det att vara öppna skulpturvandringar. 

Rhododendronblomning – 110 år sagolandskap (29 maj)
Sofiero slott är berömt för sin praktfulla rhododendron som brukar blomma från mitten av maj till mitten av juni. I år är det 110 år sedan den första busken planterades. Detta firas genom att man i Orangeriet bjuder på ett magiskt, färgsprakande rhododendron-inspirerat sagolandskap med vackra buskar i specialtryckta sidentyger. Buskarna smyckas med 110 stycken utsökta blomsterbuketter/stilleben som är kreativa tolkningar av rhododendron. 

Den stora trädgårdsfesten (25 augusti – 27 augusti).
Under trädgårdsfesten fylls hela parken av inspiration, idéer och trädgårdsexperter. Här finns allt från spektakulära blomsterinstallationer till små enkla idéer för den egna odlingen. Du får tips och råd om allt från jord till beskärning, och på den anslutande trädgårdsmässan kan du handla med dig allt för trädgården.

Ingår: Bussresa t/r · förmiddagsfika på Skottorps slott · inträde Sofiero · reseledare

79 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Vandring Söderåsen

Köpenhamn

Köpenhamn

Rigoletto

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se