Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 06.45 Bollebygd, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.20 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

07.30 startar vi vår resa från Göteborg och följer västkusten söderut. I trakterna norr om Halmstad stannar vi till för morgonfika på Kvibille Gästgivaregård. Resan går sedan vidare mot Helsingborg och Helsingör, och så småningom anländer vi till Humlebaek där Louisiana är beläget. Här har vi nu möjlighet att under cirka tre timmar utforska museet och dess fantastiska omgivningar. Det finns möjlighet att på egen hand äta en god lunch. Under eftermiddagen beger vi oss hemåt och beräknar att vara tillbaka i Göteborg cirka 19.00.

William Kentridge – Thick Time (16 februari – 18 juni).
Louisiana presenterar den första stora separatutställningen i Skandinavien med den sydafrikanska konstnären William Kentridge som är känd över hela världen för sina teckningar, filmer, skulpturer, performances samt opera- och teaterproduktioner. I hjärtat av utställningen är människan: den koloniserade, kontrollerade, förtryckta, flyende och drömmande människan. Med stor humor, empati och poesi visar Kentridge i sina verk hur människan navigerar i världen och hur mycket vi är färgade av kartor, tidsbegrepp och ideologi.

The Academy of Tal R (20 maj – 10 september).
Utställningen ska uppfattas som en mild humoristisk provokation eftersom Tal R:s konstverk är fritänkande, vilda, sökande, livliga och helt enkelt oakademiska. Genom en överblick över konstnärens arbete från de senaste tjugo åren samt med en rad nya verk visar utställningen att Tal R redan från början varit en berättare med ett speciellt öga för det moderna livets förbisedda, gömda och förträngda rum. I sin konst och sitt tänkande är Tal R ständigt intresserad av allt som går emot likriktning.

Marina Abramović – The Cleaner (17 juni – 22 oktober).
Få konstnärer i världen idag väcker så starka känslor och reaktioner som Marina Abramović, en banbrytande föregångare inom kropps- och performancekonsten. Louisiana presenterar denna sommar den första stora retrospektiven av Abramovićs verk i Europa. The Cleaner sammanfattar 50 års arbete och visar material från de allra tidigaste åren – solo och i nära samarbete med den tyska konstnären Ulay – fram till idag: rörlig bild, fotografi, målningar, objekt och installationer. Utställningen har organiserats av Louisiana och Moderna Museet i Stockholm i nära samarbete med konstnären. 

Kommande utställningar finns beskrivna på museets hemsida: http://www.louisiana.dk/

Ingår: Bussresa t/r · förmiddagsfika på Kvibille Gästgivaregård · inträde till konstmuseet Louisiana · reseledare

370 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Köpenhamn

Vandring Söderåsen

Rigoletto

Sound of Music

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se