Dag 1. Hemorten – Tirana
Vi flyger med mellanlandning till Albaniens dynamiska huvudstad Tirana, där Europa och Orienten mixas på ett speciellt vis. Vi äter gemensam lunch och tar sedan en stadsrundtur tillsammans med en lokalguide. Vi checkar in på Hotel Tirana International där vi spenderar två nätter. Gemensam middag på kvälllen.

Dag 2. Tirana
När vi intagit frukost har vi resten av dagen för att själva upptäcka staden som grundades under det ottomanska riket. Passa på att under dagen njuta av den gästfrihet som det albanska folket erbjuder. Kanske är ett besök på något av stadens alla museum på sin plats. Annars kan vi välja att ta del av den storslagna utsikten över staden som erbjuds om man tar linbanan upp på berget Dajti, cirka 1 600 meter över havet. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Tirana – Skopje
Efter frukost beger vi oss på slingrande vägar genom det bergiga gröna landskapet mot Makedonien och dess huvudstad Skopje. När vi närmar oss tornar det stora fortet upp sig på samma plats som det har funnits i olika former sedan 500-talet. Väl framme checkar vi in på vårt hotell Bushi Resort där vi bor de kommande två nätterna. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Skopje
Idag är det dags att upptäcka mer av staden. Här är många byggnader inte äldre än drygt 50 år, då stora delar av centrum förstördes i en svår jordbävning 1963. På förmiddagen beger oss på en stadsrundtur tillsammans med en lokal guide och sedan har vi tid att uppleva staden på egen hand under eftermiddagen. Skopje är känt för att vara Moder Teresas födelseort och på platsen där kyrkan hon döptes i stod finns idag ett museum till hennes minne vilket kan vara värt att besöka för den som är intresserad (ingår ej). Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Skopje – Ohrid
Vi lämnar Skopje och beger oss vidare söderut i Makedonien till staden Ohrid. På vägen dit stannar vi strax utanför Bitola för en guidad tur i den antika staden Heraclea Lyncestis med storslagna ruiner från 300-talet före Kristus. När vi sedan når Ohrid checkar vi in på Hotel Belvedere där vi även äter gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Ohrid
Idag ska vi tillsammans med en lokalguide uppleva denna världsarvsstad som tros vara en av de äldsta mänskliga bosättningarna i Europa och omnämns i grekiska skrifter från 353 före Kristus. Här finns således mängder av saker att se. Bland annat den antika teatern som fortfarande används med jämna mellanrum, men även St. Naums kloster, en mängd vackra kyrkor samt ”Bay of Bones”, ett museum på vattnet som är en rekonstruktion av en del av den pålade bebyggelse som fanns där redan 1200 före Kristus. På eftermiddagen har vi egen tid och sedan äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Ohrid – Tirana
Efter frukost beger vi oss på en båttur på Ohridsjön som med sitt klara vatten är ett av Europas största biologiska reservat. Här finns flertalet fiskar och ålar som är unika för denna sjö, vissa vars fjäll används för att göra de välkända Ohridpärlorna som bland annat drottning Silvia burit. Efter båtturen är det dags att bege oss tillbaka mot Albanien och vårt hotell i Tirana, Hotel Tirana International. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8. Tirana – Hemorten
Vi intar frukost och checkar ut från hotellet sedan beger vi oss mot flygplatsen för hemfärd. Efter en mellanlandning beräknas vi nå hemorten under kvällen.

Ingår: 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · en lunch · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1525:-
Resevaluta: Albanska lek och makedonisk denar

Andra liknande resor:

Kroatien

Dubrovnik

Apulien

Träningsresa

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se