Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Barcelona
Vi  flyger till Barcelona under morgonen. Efter ankomsten till flygplatsen i Barcelona gör vi en stadsrundtur med lokalguide med ett stopp för en enklare lunch på egen hand. Under rundturen ser vi delar av det som staden har att erbjuda och får inspiration för påföljande dagars utflykter. Stadsrundturen avslutas vid vårt hotell.

Vi bor på Novotel Barcelona City. Hotellet har fyra stjärnor och håller hög standard. Det är beläget i stadsdelen Poblenou med utmärkta kommunikationer till centrum, många av Barcelonas sevärdheter, hamnen och stranden.

Dag 2-5. Barcelona
Efter frukost väntar den katalanska huvudstaden på att upptäckas. Staden är känd för sin spännande blandning av gammalt och nytt. Detta har inte minst Antoni Gaudí och hans konstnärskollegor inom den så kallade katalanska modernismen bidragit till. Kyrkan La Sagrada Familia och flera andra byggnader i denna jugendstil gör Barcelona till Europas kanske mest färggranna och fantasifulla stad. I den äldsta stadsdelen Barri Gòtic hittar vi kvarter och smala gränder som tar oss tillbaka till medeltiden. Inte långt härifrån ligger La Rambla, den breda gågatan som löper genom nästan hela staden. Detta är ett paradis för den som vill uppleva folklivet. På tapas- och pinchobarer har du möjlighet att prova på Spaniens fantastiska mat och möjligheterna till shopping är oändliga.

Nyårsprogram

På denna resa har vi vårt nyårsarrangemang på Novotel. Det bjuds på välkomstdrink, fyrarätters middag med fri bar (under tre timmar) samt disco. I Spanien firar man nyår på ett annorlunda sätt jämfört med många andra länder. Man har en stor fest där alla familjemedlemmar deltar, även barn. Alla deltagare får en ”cotillón”, en påse innehållande hatt, flöjt, trumpet och konfetti, som man använder för att uttrycka glädje inför ankomsten av det nya året. Människor bär röda underkläder som ska bringa lycka och som många väljer att bära utanpå sin klädsel. Strax före tolvslaget hörs en bjällra ringa tolv gånger. För varje ringning äter man en vindruva, och hinner man äta alla tolv vindruvorna bringar också detta lycka. Så var beredd på att fira nyår på ett annorlunda sätt!

Under vistelsen i Barcelona erbjuder vår reseledare olika gemensamma utflykter för dig som önskar. Utflykterna är gratis, men inträden och kostnaderna för lokaltrafik tillkommer. Utöver våra utflykter finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar Bus Turístic, som ger dig möjlighet att kliva av och på vid mer än 40 olika platser med sevärdheter. Reseledaren hjälper dig gärna med tips och information.


Barríi Gótic och La Ribera
Tillsammans med vår reseledare upptäcker vi delar av vad de här kvarteren har att erbjuda. Det är stadens äldsta  och utgör centrum av det gamla Barcelona. Även om många av husen i stadsdelarna har renoverats under senare tid finns det fortfarande byggnader kvar som härstammar från romartiden. Här hittar vi också många mindre, originella och traditionella butiker och restauranger. Under vår promenad går vi genom trånga gränder och passerar bland annat torget Plaça Sant Jaume och den mäktiga katedralen La Seu.

I Gaudís fotspår
Antonio Gaudís byggnader och verk är något man inte får missa. Vi tar oss till Park Güell där Gaudí tillbringade många av sina levnadsår. Höjdpunkten är terrassen med den otroliga svängda mosaikbänken. Här bjuds vi även på en hänförande utsikt över staden. Det som under en tid var den berömde arkitektens hem rymmer numera Casa -Museu Gaudí.

La Rambla
Den 1 200 meter långa boulevarden La Rambla är vida känd och lockar människor från hela världen. Här sjuder det av liv dag som natt, och shopping- och restaurangutbudet är oändligt. Under vår promenad lägger vi märke till att La Rambla är uppdelad i flera delar. Varje del har ett eget namn, som minner om dess historia. Vi får också beskåda de byggnader och monument, som omger det långa stråket. På vår väg gör vi även ett stopp vid La Boqueria, den enorma saluhallen. Promenaden avslutas nere vid hamnen, där vi kan se Columbus-statyn.

Dag 6. Barcelona – Hemorten
Efter frukost och sovmorgon blir det en kort busstur till flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort under början av kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · alla utflykter · nyårsarrangemang · reseledare
Tillägg: Enkelrum 3125:- · entréer och biljetter för lokaltrafik
Resevaluta: Euro
Andra liknande resor:

Barcelona

Costa Dorada

Lloret de Mar

Lloret de Mar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se