Dag 1. Hemorten – Barcelona
Vi  flyger till Barcelona under morgonen. Vid ankomsten till flygplatsen i Barcelona gör vi en stadsrundtur med lokalguide och gör ett stopp för en enklare lunch på egen hand. Under rundturen ser vi delar av det som staden har att erbjuda och får inspiration för påföljande dagars utflykter. Stadsrundturen avslutas vid vårt hotell.

Vi bor på Novotel Barcelona City. Hotellet har fyra stjärnor och håller hög standard. Det är beläget i stadsdelen Poblenou med utmärkta kommunikationer till centrum, många av Barcelonas sevärdheter, hamnen och stranden.

Dag 2–5. Barcelona
Efter frukost väntar den katalanska huvudstaden på att upptäckas. Staden är känd för sin spännande blandning av gammalt och nytt. Detta har inte minst Antoni Gaudi och hans konstnärskollegor inom modernismen bidragit till. Kyrkan La Sagrada Familia och flera andra byggnader från den tiden gör Barcelona till troligen den mest färggranna och fantasifulla staden i Europa. I stadens äldsta stadsdel Barrio Gòtic hittar vi kvarter och smala gränder som tar oss tillbaka till medeltiden. Inte långt härifrån ligger sedan La Rambla, den breda gågatan som löper nästan genom hela staden. Detta är ett paradis för den som vill uppleva folklivet. På tapas- och pinchobarer har du möjlighet att prova på Spaniens fantastiska mat och möjligheterna till shopping är oändliga.

Nyårsprogram

På denna resa har vi vårt nyårsarrangemang på Novotel. Det bjuds på välkomstdrink, 4-rätters middag fri bar (under 3 timmar) samt disco.

I Spanien firar man nyår på ett annorlunda sätt i jämförelse med många andra länder. Man har en stor fest där alla familjemedlemmar deltar, även barn. Alla deltagare får en ”Cotillon”, en påse innehållande hatt, flöjt, trumpet och konfetti, som man använder för att uttrycka glädje för ankomsten av det nya året.  Människor bär röda underkläder som skall bringa lycka och som många väljer att bära utanpå sin klädsel. Strax innan tolvslaget hörs en bjällra ringa 12 gånger. För varje ringning äter man en vindruva och hinner man äta alla tolv vindruvorna bringar också detta lycka. Så var beredd på att fira nyår på ett annorlunda sätt!

Under vår vistelse i Barcelona erbjuder vår reseledare olika gemensamma utflykter för dig som önskar. Utflykterna är gratis, men inträden och kostnaderna för lokaltrafik tillkommer. Utöver våra utflykter finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar Bus Turistic, som ger er möjlighet att kliva av och på vid mer än 40 olika platser med sevärdheter. Reseledaren hjälper dig gärna med tips och information.

Barrio Gotic och La Ribera
Tillsammans med vår reseledare upptäcker vi delar av vad de här stadsdelarna har att erbjuda. Detta är Barcelonas äldsta kvarter och utgör centrum av det gamla Barcelona. Även om många av byggnaderna i stadsdelarna har renoverats under senare tid så finns det fortfarande byggnader kvar som härstammar från romartiden. Här hittar vi också många mindre, mer orginella och traditionella butiker och restauranger. Under vår promenad går vi genom trånga gränder och passerar bland annat torget Plaça Jaume och den mäktiga katedralen La Seu.

I Gaudis fotspår
Antonio Gaudis byggnader och verk är något man inte får missa. Vi tar oss till Park Güell där Gaudi tillbringade många av sina levnadsår. Höjdpunkten är terrassen med den otroliga svängda mosaikbänken. Här bjuds vi även på en hänförande utsikt över staden. Det som under en tid var den berömda arkitektens hem rymmer numera Casa-Museu Gaudi.

La Rambla
Den 1 200 meter långa boulevarden La Rambla är vida känd och lockar människor från hela världen. Här sjuder det av liv dag som natt, och shopping- och restaurangutbudet är oändligt. Under vår promenad lägger vi märke till att La Rambla är uppdelad i flera delar. Varje del har ett eget namn, som minner om dess historia. Vi får också beskåda de byggnader och monument, som omger det långa stråket. På vår väg gör vi även ett stopp vid La Boquería, den enorma saluhallen. Promenaden avslutas nere vid hamnen, där vi kan se Columbus-statyn.

Dag 6. Barcelona – Hemorten
Efter frukost och sovmorgon blir det en kort busstur till flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort under början av kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · alla utflykter · nyårsarrangemang · reseledare
Tillägg: Enkelrum 3125:- · entréer och biljetter för lokaltrafik
Resevaluta: Euro

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se