Dag 1. Hemorten – Cascais
Vi flyger till Lissabon. Vår reseledare tar oss till bussen och till hotellet Vila Gale Cascais där vi ska bo under hela vår vistelse. Hotellet är beläget nära havet i närheten av Marinan. Middag och frukost ingår på resan. Dag 1 byts middagen ut till lunch dag 2 istället då vi ankommer sent till hotellet första kvällen.  

Dag 2-14. Avkoppling och utflykter
I hela 13 dagar får vi nu möjlighet att njuta i den gemytliga fiskebyn Cascais som behållit sin genuina atmosfär. Fiskare kommer fortfarande in med fisk och skaldjur och tiden har i princip stått still i den gamla stadsdelen med pittoreska hus. Det finns mycket att se och göra i omgivningarna. Kanske vill du uppleva den förnäma badorten Estoril där kungligheter och adel roat sig under århundraden. Här finns fina stränder och förstås det världsberömda kasinot där det är fri entré. Vill du upptäcka mer av Lissabon och dess sevärdheter så tar du dig bekvämt dit med tåget som går längs med havet.   På julafton och juldagen serverar hotellet julmiddag. På nyårsafton njuter vi av en festlig nyårsmeny där all dryck till maten ingår och det blir champagne vid tolvslaget.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Cascais.

Utflykt Lissabon
Vi beger oss till Portugals spännande huvudstad vid floden Tejos mynning vid Atlanten. Med sina sju kullar i stadens historiska centrum och med platser som präglats från Henrik Sjöfararens tid blir denna utflykt en härlig upplevelse. Vår reseledare tar oss med på en kortare promenad genom staden och därefter blir det tid för egna upplevelser innan vi på eftermiddagen återvänder till Cascais. Ingår i resans pris.

Utflykt Sesimbra
Vi åker buss till Sesimbra som ligger vid kusten nedanför Arrabidabergens fot. Här får vi se ett vackert panorama och därefter blir det tid för lunch på egen hand innan vi åker vidare till det berömda Azeitao-området. Här besöker vi en vingård och provsmakar deras viner. Denna utflykt måste förbokas inför resan och kostar 295:-.

Utflykt till Sintra, Guinchostranden, Cabo da Roca
Efter frukost gör vi en utflykt i området. Vi åker till Sintra med sitt slott, kungars boning och under Unescos beskydd. Här finns mycket att upptäcka med gränder, hantverk, små butiker och flera restauranger. Vi fortsätter till Cabo da Roca, Europas västligaste kontinentala punkt. Här får vi en vidunderlig utsikt över Atlanten. Som nationalskalden Luís de Camões skrev: Där jorden slutar börjar havet. Vi ser också Guinchostranden – surfares paradis med dramatiska klippor i fonden. Ingår i resans pris.

Dag 15. Cascais – Hemorten
Under mycket tidig morgon avreser vi till Lissabons flygplats. Vi beräknas nå vår hemort mitt på dagen.

Ingår: Flyg t/r · 14 övernattningar i dubbelrum med frukost · utflykter · 11 middagar · 2 julmiddagar · En nyårsmiddag inkl dryck till maten och champagne vid tolvslaget · transfers · reseledare
Tillägg: Enkelrum 3 795:- · utflykt Seisimbra 295:-
Resevaluta: Euro
Speciellt:

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se