Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Dubai
Vi flyger med mellanlandning till Dubai. Måltider med dryck ingår på flyget. Vi landar under natten och vår reseledare tar oss till vår buss och vårt fyrstjärniga hotell Holiday Inn Al Barsha. Välj mellan tre olika restauranger och passa på att koppla av vid utomhuspoolen eller ta ett varv på gymmet. Hotellet erbjuder en fantastisk takterrass med vy ut mot världskända Burj al Arab som även står för en magnifik fyrverkerishow vid 12-slaget på nyårsnatten. Inom 10 minuters gångavstånd finner vi den ultimata shoppingen på Mall of the Emirates och med en kostnadsfri transfer från hotellet når vi stranden på Jumeirah Beach Park.

Dag 2-6. Dubai
Vi har nu några härliga dagar i denna fantastiska stad. Här finns allt från imponerande byggnadsverk och livliga marinor till fantastisk shopping och underbara stränder. Jumeirah Beach är en allmän strand som bjuder på salta bad, och bakom stranden ligger höga skyskrapor på rad – en annorlunda strandupplevelse. Under vår vistelse erbjuds nedanstående utflykter men det finns även tillvalsutflykter samt tid för egna strövtåg i staden.

Rundtur i Dubai
Vi stannar för foto vid Jumeirah-moskén. I Bastakiyaområdet, den äldsta delen av staden får vi se de vindkraftverk som tjänade som luftkonditioneringsapparater i gamla tider. Därefter besöker vi Dubais museum som visar oss intressanta artefakter över Dubais historiska band med handel och pärldykning. Vi reser sedan över den berömda Dubai Creek i en lokal båttaxi som kallas “Abra” . Detta kommer att följas av ett besök på den aromatiska Spice Souk och den stora guldmarknaden där man kan köpa utsökta guldsmycken till förmånliga priser. Ingår i resans pris.

Båtutflykt
Vi går ombord på en traditionell träbåt (Dhow) för en två timmars middagskryssning som ger oss möjlighet att se och uppleva Dubai nattetid. Vi avnjuter en buffémiddag ombord. Ingår i resans pris.

Sharjah
Vi gör en utflykt till emiratet Sharjah som röstades fram till den kulturella huvudstaden i arabvärlden 1998 – en hyllning till stadens rika islamiska arv. Sharjahmuseet ligger precis vid det historiska hjärtat av Sharjah i Al Majarrah-området. Därefter besöker vi kalligrafimuseet som är en fascinerande upptäcktsresa över århundraden av arabiskt arv av skrivna manus. Efter våra museibesök har vi tid på Blue Souq för lite shopping och även lunch på en restaurang. Transfer tillbaka till vårt hotell och resten av dagen fri. Ingår i resans pris.

Heldagstur Abu Dhabi
Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens huvudstad och det nästa största av de sju emiraten. Vi åker utmed strandpromenaden Cornichen och besöker även den pampiga Sheikh Zayedmoskén. Vi äter lunch innan vi reser tillbaka till Dubai. Ingår i resans pris.


Rundtur i det moderna Dubai
Vi börjar med ett besök på Burj Al Arab (vi stannar till utanför), det lyxiga hotell som är byggt på en konstgjord ö. Vi ser även Palm Island. Genom Dubai Marina kommer vi sedan att fortsätta till Souk Al Bahar, ett arabiskt köpcentrum. Därefter vidare till Dubai Mall med sina mer än 1 200 butiker. Även en tur till världens högsta byggnad Burj Khalifa och ett besök på toppen av 124:e våningen hinner vi med innan vi återvänder till vårt hotell Pris 395:-


Ökensafari
Under en eftermiddag åker vi på ökensafari. Vi upplever spänningen i att köra upp och ned för sanddyner i våra fyrhjulsdrivna fordon. Därefter kommer vi till vår campingplats som ligger i en lugn och speciellt inredd enklav för att ge en autentisk arabisk atmosfär. Under stjärnklar himmel omgivna av majestätiska sanddyner avnjuter vi en ordentlig grillbuffé. Därefter transfer tillbaka till vårt hotell. Pris 475:-

Nyårsfest på The Royal Buddha
Välkomna in det nya året med en nyårsbuffé på restaurangen The Royal Buddha som ligger i samma byggnad som vårt hotell. Vi bjuds på en thailändsk buffé, fri bar med öl, vin och andra utvalda drycker. Vi får även underhållning med dans och musikuppträdanden. Personalen välkomnar oss med start kl 19.00. Festligheterna fortsätter framåt småtimmarna. Ingår i resans pris.

Dag 7. Dubai – Hemorten
Tidig frukost på vårt hotell och avfärd mot flygplatsen för hemresa. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under eftermiddagen. Ombord blir vi serverade flygplansmåltider inklusive dryck.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar ·2 luncher · en buffé · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 975:- · dricks till guider och chaufförer
Resevaluta: Emiratiska dirham
Speciellt: När klockan är 12.00 i Sverige är den 15.00 i Dubai. Adapter krävs till eluttagen i Dubai. Vid besök i moskéer finns det särskilda krav på klädsel.

14 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Dubai

Dubai & Abu Dhabi

Jordanien

Norra Indien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se