Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 05.30 Ulricehamn, 06.00 Borås, 07.00 Göteborg, 08.40 Falkenberg och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Newcastle
Avresa från hemorten under morgonen. Vi åker med buss genom Halland och Skåne och därefter via Öresundsbron till Kastrups flygplats i Köpenhamn. Vårt flyg avgår vid lunchtid och vi flyger direkt till Edinburgh som vi når efter cirka två timmars flygning. Vår reseledare tar oss till vår buss. Vi reser cirka 20 mil söderut till Newcastle. Under kvällen anländer vi till Premier Inn New Bridge Street Hotel i centrala Newcastle. Här bor vi tre nätter och frukost och middag ingår varje kväll.

Dag 2–6. Vandringsdagar
Under våra fem vandringsdagar vandrar vi tillsammans längs den vackra vandringsleden Hadrian's Wall Path som följer Hadrianus mur. Muren byggdes på begäran av den romerske kejsaren Hadrianus som besökte Brittania år 122 f.Kr. Den var ursprungligen 117 kilometer lång och cirka fyra meter hög när den utgjorde Romarikets norra gräns. Idag återstår rester av muren som sedan 1987 varit ett av Unescos världsarv. 

Våra vandringar är cirka 5–6 timmar och 12–15 kilometer långa. Första dagen inleds i trakterna kring Newcastle och vi vandrar alltid från öst till väst. Under resan tredje vandringsdag lämnar vi hotellet i Newcastle och efter avslutad vandring checkar vi in på Hallmark Hotel Carlisle i Carlisle. Även här bor vi tre nätter och frukost och middag ingår varje kväll. Sista dagens vandring avslutas nära Carlisle. Under flera vandringsdagar passerar vi flera sevärdheter . Det finns bland annat intressanta utgrävningar där det kan göras ett frivilligt besök (inträde tillkommer).

Dag 7. Carlisle – Edinburgh
Efter frukost lämnar vi Carlisle och reser till Edinburgh som vi når vid lunchtid. Under eftermiddagen gör vi en rundtur med lokalguide. I den skotska huvudstaden finns sevärdheter som det mäktiga Edinburgh Castle, huvudgatan The Royal Mile och St Giles-katedralen. Vi övernattar sedan en natt på centrala Mercure Edinburgh Princes Street. Middag på kvällen. 

Dag 8. Edinburgh – Hemorten
Frukost och utcheckning. Vi har egen tid under förmiddagen och efter lunch reser vi till flygplatsen för hemfärd. Vi beräknas nå Köpenhamn under sen eftermiddag och vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · stadstundtur Edinburgh · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 475:- · inträden till sevärdheter
Resevaluta: Brittiska Pund
Speciellt: Resenärer från Stockholm och Oslo flyger direkt från respektive ort till Edinburgh.
Andra liknande resor:

England runt

Skottland

Edinburgh

Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se