Dag 1. Hemorten – Correggio
Vi flyger med mellanlandning till Milano under morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare mot staden Correggio som ligger några mil norr om Modena i regionen Emilia-Romagna. Vi bor samtliga sju nätter på det fyrstjärniga Hotel President. Inom cirka 15 minuters gångavstånd från hotellet finns stadskärnan. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Utflykt Modena med balsamvinägerprovning
Idag åker vi söderut mot staden Modena. Här på de platta slätterna vid den långsamt strömmande floden Po ligger ett av landets gastronomiska centrum, berömt för sin produktion av balsamvinäger. Staden, där operasångaren Luciano Pavarotti föddes, är också känd som tillverkningsort för Ferrari och Maserati. Vi avslutar dagen med ett besök i en balsamvinägerkällare. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Heldagsutflykt Ravenna
Idag styr vi sydost mot Ravenna, den tidigare huvudstaden i västromerska riket vars tidigkristna monument är klassade som världsarv av Unesco. Staden är känd för sina fantastiska mosaikdekorationer och sin betydande arkitektur från tidig medeltid. Tillsammans med vår lokalguide kommer vi att se några av de mest berömda monumenten, däribland San Vitalebasilikan och Galla Placidias mausoleum. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Heldagsutflykt Bologna & Dozza med vinprovning
Efter frukost reser vi till Emilia-Romagnas huvudstad Bologna. Staden är berömd för sina många arkader och för sitt universitet, Europas äldsta som grundades år 1088. Bolognas matkultur är vida känd och härifrån kommer köttfärssåsen bolognese, lokalt kallad ragù. Tillsammans med vår lokalguide gör vi en guidad tur genom den gamla universitetsstaden. På eftermiddagen besöker vi den medeltida byn Dozza med sina dekorerade husfasader. Under dagen stannar vi också till för en vinprovning där vi får smaka viner gjorda på druvan Sangiovese. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Heldagsutflykt Cervia & San Leo
Vi startar dagen med en utflykt till Cervia som ligger vid adriatiska kusten. Cervia är känt för sin produktion av salt, ”det vita guldet”. Dagens höjdpunkt blir en fisklunch på en lokal restaurang nära havet där man garanteras dagsfärska råvaror. På eftermiddagen reser vi söderut till byn San Leo som är utnämnd till en av de vackraste byarna i Italien. Byn är belägen på nästan 600 meters höjd och erbjuder en fantastisk utsikt över Marecchiadalen. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Heldagsutflykt Parma med provsmakning av prosciutto
Efter frukost åker vi västerut till hertigstaden Parma. Tillsammans med vår lokalguide gör vi en promenad och passerar bland annat domkyrkan, operahuset Teatro Regio och Palazzo Pilotta. Nästa stopp på vår heldagsutflykt blir byn Roncole där kompositören Giuseppe Verdi föddes år 1813. Under dagen besöker vi även en producent av den världsberömda parmaskinkan för en provsmakning. Middag på kvällen.

Dag 7. Halvdagsutflykt Modena med traditionell pastatillverkning
Vi avslutar vår kulinariska resa med ett besök på Azienda agrituristica Le Casette, en vacker traditionell pastafabrik. Ägaren och hans hustru möter oss och visar runt på området. Vi får se hur den välkända pasta fresca framställs och besöker även vinkällaren för att få veta mer om hur det lätt mousserande röda vinet Lambrusco tillverkas. Sedan avslutar vi med en traditionell lunch bestående av pasta och lokala delikatesser. Gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 8. Correggio – Hemorten
Frukost på vårt hotell. Avresa mot Milano och flygplatsen. Efter mellanlandning når vi vår hemort.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · 2 luncher · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 575:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Flygtider varierar beroende på avgång och avreseort. På avresorna 3/4, 2/8 och 10/8 bor vi på Hotel Remilia beläget i utkanten av Reggio Emilia och på avgång 1/9 bor vi på Hotel Alla Rocca di Bazzano i Valsamoggia.

Andra liknande resor:

Gardasjön

Cykel Toscana

Toscana

Cykel Gardasjön

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se