Dag 1. Hemorten – Stresa
Vi flyger med mellanlandning till Milano på morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till den pittoreska staden Stresa på västsidan av Lago Maggiore. Vi bor sju nätter på Hotel Milan Speranza au Lac som ligger centralt i Stresa. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell. Vi har nu härliga dagar framför oss och kommer att utforska omgivningarna runt vackra Lago Maggiore.

Dag 2–7. Lago Maggiore
Under våra dagar i Stresa ingår frukost och middag på vårt hotell varje dag. Under vår resa har vi fyra vandringsdagar då vi vandrar tillsammans med en lokal vandringsguide och vår reseledare i området runt Lago Maggiore och Lago d’Orta. Vi vandrar cirka 3–5 timmar och cirka 7–12 kilometer per dag. Vi gör bland annat en utflykt till Lago d’Orta med vandring i området runt den vackra sjön som ligger väster om Lago Maggiore. En av dagarna vandrar vi till den botaniska parken Alpinia som ligger på sluttningarna ovanför Stresa. På en av våra vandringsdagar vandrar vi i området runt befästningslinjen från första världskriget Linea Cadorna, och under en annan reser vi till Anzasca-dalen och Monte Rosa. 

Under den första av våra vandringsfria dagar gör vi en båtutflykt till de Borromeiska öarna strax utanför Stresa. Vi besöker Isola Bella där även inträde till museet ingår i resans pris. Under vår andra vilodag gör vi en heldagsutflykt med buss till Milano som även den ingår i resans pris. Vi möts av en lokalguide som visar oss runt i norra Italiens största stad. Milano är en av världens främsta modestäder och här finns bland annat operan La Scala och den vackra gotiska katedralen, Duomo, som är Italiens näst största kyrka efter Peterskyrkan i Rom.

Dag 8. Stresa – Hemorten
Frukost. Förmiddagen fri och sedan avresa mot Milano och flygplatsen. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under sen kväll.

Våra vandringar i området runt Lago Maggiore är jämförbara med till exempel vår vandringsresa till Dolomiterna. Vi vandrar cirka tre till fem timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 200–400 höjdmeter. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna.

För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · lokala vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 275:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På denna resa ingår vandringsstavar

20 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Italiens sjöar

Schweiz

Glaciärexpressen

Schweiziska Chur

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se