Dag 1. Hemorten – Marina del Cantone
Vi flyger till Neapel på morgonen. Vår buss tar oss till Marina del Cantone på sydsidan av Sorrentohalvön. Vi bor sex nätter på Punta Campanella Resort. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell. Vi har nu härliga dagar framför oss och kommer att utforska omgivningarna.

Dag 2. Vandring Capri
Dagens utflykt bjuder på en speciell juvel i Neapelbukten – ön Capri. På Capri åker vi med minibussar till det berömda torget Piazza Umberto I. Vi börjar vår vandring med att ta oss till ”Arco Naturale”, en naturlig valvbåge. Härifrån når vi via trappor Matermania, en grotta från romartiden. Vi fortsätter vår vandring genom pinjeskogar och medelhavsmacchia till Capris symbol – Faraglioniklipporna. Efter vandringen får vi en stund på egen hand i Capri stad innan vi åker tillbaka till Marina del Cantone.

Dag 3. Vandring Gudarnas stig
Vi beger oss via de små landsvägarna till Agerola som ligger cirka fem mil från vårt hotell. Här börjar vi vår vandring på ”Gudarnas stig”, en vandringsled som till slut leder oss till byn Nocelle där vi gör ett lunchstopp. För dem som känner att de vill och orkar finns möjligheten att gå den sista delen via ett antal trappor nerför berget till Positano. För dem som inte önskar gå finns det möjlighet att åka lokalbuss ner till staden innan det är dags att återvända till vårt hotell.

Dag 4. Vandring Ierantobukten
Vi börjar vår vandring i Marina del Cantone och fortsätter sedan via Nerano för att avsluta vid bukten Ieranto. Under vandringen kommer vi att få njuta av underbar utsikt över havet och de vackra öarna. Om vädret är tillräckligt bra kan man till och med se Capri, Punta Campanella och Salernobukten. Efter en härlig paus på stränderna i bukten återvänder vi till vårt hotell.

Dag 5. Vandring Vesuvius
Idag får vi följe av en geologisk guide som ska ta oss med upp på Vesuvius. Vi börjar med att ta bussen upp till cirka 1 000 meters höjd. Här påbörjar vi vår vandring och tar oss upp till ytterligare lite högre höjd varifrån vi kan se ner i kratern. Vår guide tar oss även med en bit in i kratern. Vi fortsätter därefter till södra kanten av kratern varifrån vi kan se Pompejis arkeologiska utgrävningsområde. På vår väg tillbaka till bussen ser vi lavaflödet som 1944 förstörde Neapels förort San Sebastiano. Som avslutning på dagen besöker vi en vingård belägen vid Vesuvius fot där vi får smaka på det traditionella vinet Lacryma Christi. Dagens vandring rekommenderas inte för den som lider av astma och yrsel.

Dag 6. Vandring Schiazzano
Vi börjar direkt från vårt hotell efter frukost. Framför kyrkan i Nerano finns en stig som leder till Termini och därifrån vidare till Schiazzano. Här är vi inbjudna av Francesco, som kommer att visa oss hur man gör en riktig neapolitansk pizza. På eftermiddagen fortsätter vi vår vandring till Sorrento där vi även får lite tid på egen hand för att upptäcka staden innan vi återvänder till hotellet med buss.

Dag 7. Marina del Cantone – Hemorten
Avresa mot Neapel och flygplatsen. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under kvällen.

Våra vandringar på Amalfikusten är något mer utmanande än till exempel vår vandringsresa till Dolomiterna. Vi vandrar cirka tre till fem timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 200–500 höjdmeter. Underlaget kan ibland vara stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · lokala vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 575:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På denna resa ingår vandringsstavar.

116 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Sorrento

Klassiska Italien

Apulien

Rom Sorrento Capri

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se