Dag 1. Hemorten – Sant’Agata sui Due Golfi
Vi flyger till Neapel med mellanlandning. Vår buss tar oss till orten Sant’Agata sui Due Golfi på Sorrentohalvön där vi bor samtliga sex nätter på Hotel O’ Sole Mio. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell. Vi har nu härliga dagar framför oss för att utforska de vackra omgivningarna.

Dag 2. Vandring Capri
Dagens utflykt bjuder på en speciell juvel i Neapelbukten – den vackra klippön Capri. På Capri åker vi med minibussar till Anacapri, öns västra del, där vi den berömda Villa San Michele är belägen. Villan uppfördes i slutet av 1800-talet av den svenska läkaren och författaren Axel Munthe, vän och livläkare åt drottning Victoria som var gift med Gustaf V. Villa San Michele är idag ett kulturinstitut med ett museum öppet för allmänheten (inträde 8 euro). I Anacapri gör vi en vandring till den storslagna utsiktsplatsen vid Migliara, varefter vi åker minibuss ner till staden Capri. Där får vi en stund på egen hand innan vi återvänder till hamnen för att ta båten tillbaka till fastlandet.

Dag 3. Vandring Gudarnas stig
Vi beger oss via de små landsvägarna till Agerola som ligger cirka fyra mil från vårt hotell. Här börjar vi vår vandring på ”Gudarnas stig”, en vandringsled som till slut leder oss till byn Nocelle där vi gör ett lunchstopp. De som känner att de vill och orkar kan gå den sista delen via ett antal trappor nerför berget till Positano. För dem som inte önskar gå finns det möjlighet att åka lokalbuss ner till staden innan det är dags att återvända till vårt hotell.

Dag 4. Vandring Punta Campanella
Dagens vandring till Punta Campanella utgår från vårt hotell och vandringsleden går genom skog, äng och naturreservat. Vi går via Termini till Sorrentohalvöns sydligaste spets Punta Campanella, där vi från fyren har en makalös utsikt över havet och ön Capri mittemot. Vi vandrar sedan tillbaka till Termini där en buss möter oss och tar oss tillbaka till vårt hotell.

Dag 5. Vandring Vesuvius
Idag får vi följe av en geologisk guide som ska ta oss med upp på Vesuvius. Vi inleder med att ta bussen upp till cirka 1 000 meters höjd. Här påbörjar vi vår vandring och tar oss upp till ytterligare lite högre höjd varifrån vi kan se ner i kratern. Vår guide tar oss även med en bit in i kratern. Vi fortsätter därefter till södra kanten av kratern varifrån vi kan se Pompejis arkeologiska utgrävningsområde. På vår väg tillbaka till bussen ser vi lavaflödet som 1944 förstörde Neapels förort San Sebastiano. Som avslutning på dagen besöker vi en vingård belägen vid Vesuvius fot där vi får smaka på det traditionella vinet Lacryma Christi. Dagens vandring rekommenderas inte för den som lider av astma och yrsel.

Dag 6. Vandring Sorrento
Vi startar från vårt hotell och upptäcker den lilla byn Sant’Agata och når en utkiksplats med fantastisk panoramautsikt över Salerno- och Neapelbukterna. Vi blir sedan inbjudna av Giuseppe som lär oss hur man gör riktig italiensk pizza. Efter lunch vandrar vi till vackra Sorrento, där vi får fri tid att strosa runt i staden innan vi återvänder till vårt hotell med buss.

Dag 7. Sant’Agata sui Due Golfi – Hemorten
Avresa mot Neapel och flygplatsen. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under kvällen.

Våra vandringar på Amalfikusten är något mer utmanande än till exempel vår vandringsresa till Dolomiterna. Vi vandrar cirka tre till fem timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 200–500 höjdmeter. Underlaget kan ibland vara stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · lokala vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 095:- · inträde till Villa San Michele 8 euro
Resevaluta: Euro
Speciellt: På denna resa ingår vandringsstavar.

161 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.1 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Sorrento

Sorrentohalvön

Klassiska Italien

Apulien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se