Dag 1. Hemorten – Sant’Agata
Vi flyger till Neapel under förmiddagen. Vår reseledare tar oss till vår buss och vårt hotell O’ Sole Mio i Sant’Agata sui Due Golfi. Här bor vi sju nätter med frukost och middag varje dag.

Dag 2. Heldagsutflykt Pompeji & Gragnano
Vi besöker Pompeji med lokalguide. Staden begravdes under aska och pimpsten från vulkanen Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. och återupptäcktes först 1748 då utgrävningar påbörjades. Arkeologer har frilagt gator, hus och tempel. Entrén kostar cirka 13 euro per person. Efter besöket fortsätter vi till Gragnano, berömt för sin produktion av pasta. Vi inleder med en lunch bestående av två olika sorters pasta, och därefter får vi genom en guidad tur på en pastafabrik en inblick i hur pastan tillverkas. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell.

Dag 3. Sant’Agata eller utflykt till Capri
Idag har vi en fri dag för egna upptäcktsfärder i området. Man kan också välja att följa med på en tilläggsutflykt till den vackra klippön Capri. Vi åker med buss till hamnen i Sorrento varifrån vi tillsammans med en lokalguide tar båten till den berömda ön. Väl framme åker vi med minibussar till städerna Anacapri och Capri. Vi ser bland annat Villa San Michele (inträde cirka 8 euro) som byggdes av Axel Munthe, nära vän och livläkare till drottning Victoria som var gift med Gustaf V. Vi får också tid för strövtåg på egen hand innan vi återvänder till fastlandet. Pris 975: -

Dag 4. Heldagsutflykt Neapel
Idag besöker vi Neapel, regionen Kampaniens huvudstad. Vi inleder med en panoramisk tur för att få en översikt över denna spännande storstad med sin rika historia. Vår lokalguide visar oss sedan det monumentala Neapel med sevärdheterna kring det kungliga slottet samt centro storico, den historiska stadskärnan där gatunätet är detsamma som under den grekisk-romerska tiden. Den pittoreska gatan Via San Gregorio Armeno kantas av lokaler där man tillverkar och säljer de berömda neapolitanska julkrubborna med tillhörande figurer. Under sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell.

Dag 5. Utflykt i Sorrentoområdet med mozzarellaprovsmakning
Dagen ägnas åt områdets gastronomiska specialiteter. På en bondgård belägen bland Sorrentohalvöns grönskande kullar ser vi hur man tillverkar mozzarellaost. Därefter får vi smaka på delikatesser som capresesallad, ricottaost, kallskuret, oliver, vin och limoncello. Efter besöket fortsätter vi till charmiga Sorrento, där vi har fri tid att strosa bland gränderna innan vi återvänder till vårt hotell.

Dag 6. Heldagsutflykt Amalfikusten
Efter frukost gör vi en utflykt längs Amalfikusten. Den vackra och dramatiska kuststräckan med klippor som stupar ner i det blå havet är ett av Unescos naturvärldsarv. Vi besöker den pittoreska staden Amalfi, en gång en mäktig sjörepublik. Här får vi tid för lunch och kan på egen hand besöka den berömda katedralen. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. 

Dag 7. Sant’Agata
Fri dag för egna äventyr på Sorrentohalvön. Kanske lockar en vandring i det natursköna området. Vår reseledare ger gärna tips på utflykter och aktiviteter.

Dag 8. Sant’Agata – Hemorten
Frukost och därefter avresa till flygplatsen i Neapel. Vi beräknas nå vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 7 middagar · en provsmakning av lokala delikatesser · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 995: - · entré Pompeji · utflykt till Capri · inträde Villa San Michele
Resevaluta: Euro
Speciellt: Avresa 29/8 är en sjudagarsresa och dagen till eget förfogande, dag 7, uteblir.

Andra liknande resor:

Sorrento

Vandring Amalfi

Klassiska Italien

Apulien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se