Dag 1. Hemorten – Rom
Vi flyger till Rom på eftermiddagen. Vår reseledare tar oss till vår buss och vårt hotell H10 Roma Citta.

Dag 2. Stadsrundtur
Frukost och sedan möter vi vår lokalguide som tar oss med på en heldagstur i den italienska huvudstaden. Rom grundades enligt traditionen år 753 f.Kr. och har historiskt varit en av västvärldens viktigaste städer. Om detta vittnar många storslagna monument från olika epoker. Under rundturen ser vi bland annat Vatikanen med Petersplatsen, Spanska trappan, Fontana di Trevi, Pantheon och Colosseum. Gemensam middag på hotellet. 

Dag 3. Rom
Frukost och sedan är dagen fri för egna aktiviteter. I staden finns en mängd intressanta museer med konstskatter från olika epoker, exempelvis Vatikanmuseerna och Palazzo Massimo. Det är också härligt att strosa runt bland gränder och torg i historiska centrum och insupa den unika atmosfären.

Dag 4. Rom – Pompeji – Sorrento
Efter frukost lämnar vi vårt hotell och reser mot Sorrento. Vi stannar för lunch och därefter besöker vi Pompeji med lokalguide. Staden begravdes under aska och pimpsten från vulkanen Vesuvius år 79 e.Kr. och återupptäcktes först 1748 då utgrävningar påbörjades. Arkeologer har frilagt gator, hus och tempel. Entrén kostar cirka 15 euro per person. Efter besöket fortsätter vi mot Sorrento som ligger på en egen halvö vid Neapelbukten med vacker utsikt mot Vesuvius och Neapel. Här tar vi in på vårt hotell Majestic Palace där vi äter kvällens middag.

Dag 5. Heldagsutflykt Capri
Frukost och transfer med buss till hamnen. Härifrån tar vi tillsammans med en lokalguide båten till den enastående vackra klippön Capri. På ön åker vi med minibussar till städerna Anacapri och Capri. Vi ser bland annat Villa San Michele som byggdes av Axel Munthe. Han var nära vän och livläkare till drottning Victoria som var gift med Gustaf V. Vi får också tid för strövtåg på egen hand innan vi återvänder till fastlandet. Middag på vårt hotell.

Dag 6. Utflykt Amalfikusten
Efter frukost gör vi en utflykt längs Amalfikusten. Den vackra och dramatiska kuststräckan med klippor som stupar ner i det blå havet är ett av Unescos naturvärldsarv. Vi besöker den pittoreska staden Amalfi, en gång en mäktig sjörepublik. Här får vi tid för lunch och kan på egen hand besöka den berömda katedralen. Under eftermiddagen återvänder vi till Sorrento och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 7. Sorrento
Frukost. Dagen tillbringas på egen hand i Sorrento. Här finns mycket att uppleva, till exempel vackra byggnader, blomsterprydda piazzor och smala gränder kantade av butiker. Kanske är det dags att göra de sista inköpen inför resan hem till Sverige. Middag på kvällen.

Dag 8. Sorrento – Hemorten
Frukost och därefter avresa till flygplatsen i Rom. Vi beräknas nå vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 375:- · entré Pompeji
Resevaluta: Euro
Speciellt: På vissa avgångar är det avvikande flygtider. Se er bokningsbekräftelse för aktuell information. På avresan 10/6 och 15/8 bor vi på Hotel La Residenza i Sorrento och på avresa 19/7 bor vi på Hotel Central i Sorrento.

762 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Rom

Toscana & Umbrien

Toscana mat & vin

Vandring Elba

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se